Агропродовольчі ринки потрібно відкрити найближчим часом, – Юрій Погуляйко

28 Квітня 2020, 14:03
3107

Ринки, на яких можна буде придбати сільськогосподарську продукцію, необхідно відкривати найближчим часом.

Про це повідомляє Волинська ОДА.

Ринків збуту не вистачає. Волинська влада планує підтримати представників малих фермерських та особистих селянських господарств, які вирощують та реалізовують першу зелень та овочі.

«Я вдячний усім за терпіння та підприємливість, адже більшість фермерів швидко адаптувались до карантинних умов та почали продавати свою продукцію через соціальні мережі. Сподіваюсь, за кілька днів зможуть відновити роботу продовольчі ринки на свіжому повітрі і це дозволить реалізувати всю продукцію, уникнувши значних втрат», – зазначив голова Волинської ОДА.

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко вже підготував проект Постанови про відновлення торгівлі агропродовольчими товарами, однак зобов’язав усіх учасників процесу дотримуватися суворих санітарних вимог.

Таким чином, на найближчому засіданні Уряду постанову можуть підтримати і на Волині зможуть частково відкритись ринки сільськогосподарської продукції. Відповідні рішення також мають прийняти представники місцевих органів влади, виходячи з того, чи власники ринків зможуть забезпечити передбачені постановою умови праці для фермерів.

Зокрема, встановити поліетиленові або пластикові екранів між продавцем та покупцем, диспенсерів із антисептиками та забезпечити безконтактний температурний скринінг на вході до ринку, дезінфекцію усіх територій щотри години.

Читайте також: У Луцьку просять облаштувати місце для продажу сільськогосподарських товарів

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром