Частина Луцького пологового будинку відтепер відповідає європейським стандартам

07 Березня 2017, 16:39
3179

На одному з поверхів медичного закладу замінили системи водопостачання, опалення, освітлення, встановили енергозберігаючі вікна та здійснили ряд дій для осучаснення та покращення роботи.

Про це повідомили під час відкриття третього поверху жіночої консультації комунального закладу «Луцький клінічний пологовий будинок» у вівторок, 7 березня.

На капітальний ремонт закладу витратили три місяці та приблизно 1,5 мільйона гривень.




На захід завітали представники Луцької міської ради, начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан, представники будівельної організації «Житлобуд-2» та працівники пологового будинку.

На відкритті осучасненого поверху привітала присутніх секретар Луцькради Юлія Вусенко. Вона зауважила, що ремонт закінчився вчасно та подякувала усім за вдалий результат.

«Ремонт, який ми побачили, реально відповідає стандартам, які є і в країнах Європейського Союзу, і в лікарнях, які ставлять нам за приклад. Я думаю, що в результаті ми отримаємо зразкові лікарні в нашому місті», – сказала Юлія Вусенко.

Секретар звернула особливу увагу на приміщення, яке слугуватиме Школою відповідального батьківства. За її словами, це один із основних кабінетів пологового будинку, і саме сюди жінки приходять зі своїми чоловіками для того, аби попередньо зрозуміти, як відбуватимуться пологи.




«Хочеться, щоб чоловіки, які завжди з острахом ставляться до цього процесу, могли зайти і отримати максимальну кількість якісно проведеного часу», – зауважила Юлія Вусенко.

Крім зазначеного кабінету на поверсі функціонуватимуть денний стаціонар, кабінети перинатальної діагностики та кабінети прийому лікарів.

Також Юлія Вусенко та заступник луцького міського голови Андрій Киця вручили почесні грамоти та премії окремим представникам будівельної бригади.



Серед нагороджених і маляр-штукатур Наталія Сікорська. Вона розповіла Район.Луцьк, що під час роботи відчувала величезну відповідальність. Проте, саме завдяки цьому з’являлись сили та бажання створювати красу.

Головний лікар комунального закладу «Луцький клінічний пологовий будинок» Михайло Токарчук теж висловив подяку усім, хто долучився до ремонту.

«Цей поверх буде слугувати для наших майбутніх мам, дітей, внуків, правнуків. Я думаю, у співпраці ми доведемо до завершення ремонт в жіночій консультації, яка має стати приміщенням європейського рівня», – сказав Михайло Токарчук. 

Наразі приміщення третього поверху жіночої консультації порожні. Проте, як запевняє головний лікар, кабінети обладнають протягом одного-двох днів і вони одразу почнуть функціонувати.





У такому стані зараз другий поверх. Колись так виглядав і третій
У такому стані зараз другий поверх. Колись так виглядав і третій

 

Юлія  КАРМАНСЬКА

Коментарі
07 Березня 2017, 18:45
По чом продають сіськи ті що цілий ящик стоїть?
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром