Вартість тарифу на перевезення досі не підвищили

07 Березня 2017, 15:54
1877

Члени виконкому не підтримали рішення про підняття тарифу на перевезення у міських маршрутках до 4 гривень. 

Голосування відбулося у вівторок, 7 березня, на позачерговому засіданні виконавчого комітету. 

Начальник департаменту економічної політики Луцької міської ради розповів, що, згідно з проведеними обрахунками, тариф на проїзд має становити 4 гривні для населення та 1 гривню для дітей шкільного віку від 6 до 14 років. Пропонували підняти вартість вже з 15 березня. Такі розрахунки розглянув та затвердив антимонопольний комітет. 

Проте на засідання завітали депутати міської ради, які порадили не голосувати за рішення, а почекати громадських слухань, які відбудуться у п’ятницю, 10 березня. 

Їх підтримали і члени виконкому. Зокрема Ігор Муковоз зазначив, що аргументи щодо доцільності підняття тарифу – непереконливі. 

«У мене мало аргументів,  щоби підтримати це рішення. Мені б не хотілося приймати рішення на підставі сумнівних документів», – зазначив Муковоз. 

Натомість заступник міського голови Сергій Григоренко зауважив, що розрахунки є вірними. Тим більше, що вартість проїзду в інших містах або уже піднялася, або має піднятися незабаром. 

Директор фірми перевізника «Санрайз» Юрій Девіцький також додав, що у тарифі не врахували багато факторів – нульовий маршрут, пільговиків та тих, хто не платить за проїзд. Та зазначив, що зараз підприємство має значні заборгованості і не має фінансових можливостей для оновлення рухомого складу. 

У підсумку за проект рішення проголосувало всього 7 членів виконкому. Наступне засідання виконавчого комітету відбудеться після громадського обговорення, 15 березня.  Тоді проект про підняття вартості проїзду розглядатимуть повторно.

Нагадаємо, сьогодні вже пропонували відкласти розгляд питання здорожчання проїзду у маршрутках.

 

Софія СІЧКУН

Коментарі
09 Березня 2017, 12:43
Муковозу - респект. Чітко та аргументовано.<br/>А по Григоренко ,друже лівий, який ти історик знаємо , а який &quot;економіст&quot; - то ліпше помовчи, бо добре знаємо твої дєлішки. <br/><br/>Ти ж нічого не робиш за так.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром