«Ощадбанк» відбирає житло у колишньої працівниці

22 Жовтня 2015, 13:15
2943

Керівництво Ощадбанку хоче повернути собі приміщення, яке колись банк виділив для проживання персоналу.

Про це стало відомо на засіданні комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Надію Шимчук хочуть виселити із житлового приміщення, яке ще 20 років тому дали їй для проживання. Жінка говорить, що пропрацювала в установі 21 рік, а наразі має групу інвалідності. Окрім того, з нею проживає її дочка, що сама виховує неповнолітню дитину.

У банку стверджують, що це приміщення не відповідає житловим та санітарним нормам, а з 2011 року згідно з рішенням виконавчого комітету міської ради, належить їм офіційно. Тому банк хоче провести реконструкцію будівлі та розмістити там свій офіс.

На комісії депутати виступили проти виселення Надії Шимчук, адже вважають, що це порушення прав колишньої співробітниці.

«Вам не здається, що людина там не сама поселилася,  бо якби не було дозволу керівника банку,  то вона б там не жила. Це приміщення не було потрібне банку впродовж 20 років. Коли ця історія розповсюдиться, то яка буде репутація банку,  який так ставиться до своїх працівників, адже це свідчить про те, що йому байдужа доля співробітників», – зазначив Богдан Шиба.

Депутат Андрій Осіпов висловив пропозицію переглянути рішення виконавчого комітету щодо передачі приміщення у власність «Ощадбанку» та надати можливість Надії Шимчук і надалі проживати за цією адресою.

«На громадянку заведено особовий рахунок,  де видно,  що вона оплачує комунальні послуги. Право власності оформлялося за рішенням виконкому,  то ж вважаю,  що не зайвим буде переглянути його,  оскільки приміщення використовується для житла і було відведене для цього колишнім керівництвом банку. Було б  правильним, що виконком скасував попереднє рішення та запропонував «Ощадбанку» вирішити питання у судовому порядку,  якщо вони цього захочуть», – розповів депутат.

Також обранець громади зазначив, що незважаючи на те, що теперішній склад комісії вже не буде представляти права громадянки у наступному скликанні, все ж прийде на засідання виконкому, аби її підтримати. 

Коментарі
19 Листопада 2015, 23:54
ощадбанк никогда не заботился о своих сотрудниках
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024