Комісія міськради голосує за демократію

22 Жовтня 2015, 14:01
2563

Лучанам хочуть розширити права на громадські слухання та ініціативи.

Про це стало відомо на останньому засіданні комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Комісія одноголосно підтримала рішення щодо прав територіальних громад на проведення громадських слухань та подання громадських ініціатив. Депутати вважають, що це законні права лучан, що підтверджують демократичні засади в управлінні містом.  

«На наших комісіях відстоювалися права територіальної  громади на демократію.  Залишилося дві процедури – місцева ініціатива і питання проведення громадських слухань.  Серед успіхів,  якими ми пишаємося, є впровадження електронних  петицій,  які, сподіваємося, таки запрацюють», – зазначив Андрій Осіпов.

Згідно із проектом, громадські слухання у місті мають відбуватись не рідше як один раз на рік.  А кількість підписів для проведення громадських слухань має зменшитися до 150. Також пропозиції, які були ухваленні на слуханнях, мають бути розглянуті у міській раді.

Андрій Осіпов сподівається, що на сесії міської ради підтримають проект.

«Сподіваюся, що в сесійній залі буде достатньо розважливості,  щоб прийняти цю пропозицію, а депутати  не посилатимуться на те, що ми робимо це перед виборами, адже строки нашої каденції підходять до кінця», – сказав депутат.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром