Нові тролейбуси для Луцька виготовить «Богдан Моторс»

28 Квітня 2020, 11:45
Новий тролейбус 3818
Новий тролейбус

У цеху автоскладального заводу «Богдан» пахне свіжою фарбою.  Поруч стоять кілька незавершених і два укомплектовані тролейбуси. Вони поки не для лучан. Але вже незабаром такі робитимуть і для жителів міста.

На широкій площі стоять два столи. На них – солідний пакет документів і печатки. Тут сьогодні укладають договір, за умовами якого Луцьк отримає 29 сучасних тролейбусів.


У цеху пахне фарбою
У цеху пахне фарбою

Контракт із «Богдан Моторс» підписали у понеділок, 27 квітня. Директор підприємства Дмитро Писаний наголосив, що саме вони зробили місту найкращу пропозицію, і що для заводу особливо приємно робити новий сучасний транспорт для рідного міста. Особливо зараз, у час епідемії, коли економіка несе збитки, завод продовжує працювати з дотриманням вимог карантину, та забезпечує роботою лучан, і податками – міський бюджет. 

До слова, найкращу цінову тендерну пропозицію на виготовлення 100 тролейбусів луцький завод зробив і для Львова. Зараз чекають результатів тендеру. 

Дмитро Писаний
Дмитро Писаний

Договір важливий і для міста, і для заводу
Договір важливий і для міста, і для заводу

Замінити старий електротранспорт, у якого давно закінчився термін експлуатації, Луцьку вдалося завдяки кредиту від Європейського інвестиційного банку. Розмір кредитних коштів становить 4 мільйони 360 тисяч євро. Загальна вартість тролейбусів з урахуванням податків складе майже 5,5 мільйона євро.

Нові тролейбуси, переконані керівники міста, виправдовують свою вартість. Вони будуть з низкою підлогою, оснащені приладами для комфортного проїзду людей з інвалідністю. Влітку працюватимуть кондиціонери. Також у транспорті передбачили спеціальні роз’єми для того, аби пасажири могли підзарядити свої ґаджети.  Довжина нового транспортного засобу складе 12 метрів. У ньому одночасно можна буде перевезти більше 30 сидячих пасажирів. Загальна кількість місць – 105. Модель пропонованого тролейбусу – Т70117.

Солідний пакет документів
Солідний пакет документів

Момент підписання контракту
Момент підписання контракту

«Зрештою, сподіваюся, ми у Луцьку переходитимемо на екологічний вид транспорту – тролейбуси. Надіємося, бюджет цьому сприятиме, і в подальшому ми оголошуватимемо тендери, щоб закуповувати їх більше. Щоб закрити всі маршрути, нам треба приблизно 110 транспортних засобів», – коментує заступник міського голови Григорій Недопад.

Нові тролейбуси будуть комфортними, доступними і безпечними
Нові тролейбуси будуть комфортними, доступними і безпечними

Можуть вмістити 105 пасажирів
Можуть вмістити 105 пасажирів



Доступ для людей з інвалідністю
Доступ для людей з інвалідністю

Рухомий склад «ЛПЕ» оновиться більше, ніж на 50%. Очікувати перші поставки транспорту можна вже за три місяці після надходження коштів. Всі домовлені транспортні засоби Луцьк має отримати протягом року. На тариф, обіцяє Григорій Пустовіт, це ніяк не вплине, адже обслуговування нових тролейбусів буде очікувано дешевшим, аніж тих, що вже від'їздили своє. Зараз у міській раді вирішують, який колір обрати для новеньких луцьких тролейбусів.

Колір луцьких тролейбусів ще обиратимуть
Колір луцьких тролейбусів ще обиратимуть

 

Читайте також: Зарплатня та рахунки у банках: що у декларації луцької депутатки Тетяни Янчук

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39