«Луцькводоканал» просить грошей, хоча й обіцяв цього не робити

07 Березня 2017, 12:48
1708

Комунальне підприємство «Луцькводоканал» просить депутатів Луцької міської ради виділити сімсот тисяч гривень для погашення кредиту.

Про це йшлося сьогодні, 7 березня, під час комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, інформує «Волинський інформаційний портал».

Голова комісії Павло Данильчук запропонував колегам не підтримати таке звернення керівника підприємства, оскільки раніше, коли приймали бюджет 2017 року, директор «Луцькводоканал» переконував, що кредитні зобов’язання вдасться перекрити власними коштами підприємства. Тепер же просять грошей.

Член комісії Сергій Була зауважив, що потрібно послухати самого директора КП, щоб той показав відповідні розрахунки своєї фінансової діяльності та пояснив, чому неефективно використовували кошти. До того ж, за його словами, було би не правильно забрати кошти, призначені для КП «Луцьктепло», і передати «Луцькводоканалу».

Опісля депутат Луцькради Богдан Богонос поцікавився тим, чи несплата кредитів не зіграє у злий жарт. Адже кредит підприємство брало у міжнародної структури, тож, за словами Богоноса, це може зашкодити іміджу Луцька.

Однак директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова повідомила, що у будь-якому випадку Луцькрада виступає гарантом кредиту, тож у випадку несплати коштів підприємством борг лягає на плечі міського бюджету. Але відбуватиметься це у судовому порядку, це зобов’яже підприємство згодом повернути гроші у міський бюджет. Також Єлова наголосила на тому, що на цй час боргу як такого ще не має. Оплату починатимуть із 14 березня. З загальної суми в 1 мільйон 29 тисяч підприємству не вистачає сімсот тисяч.

У підсумку, члени комісії не підтримали звернення «Луцьководоканалу» та рекомендували виконкому не розглядати це питання, а дочекатися пояснень від керівника установи.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром