Як у Луцьку на карантині створюють нові сім'ї

27 Квітня 2020, 16:01
Як у Луцьку на карантині створюють нові сім'ї 3398
Як у Луцьку на карантині створюють нові сім'ї

У Луцьку на період карантинних заходів не скасували реєстрацію шлюбів. 

За цей час у Луцькому РАЦСі зареєстрували півсотні нових сімей. Про це пише Суспільне

Як розповіла заступниця керівника міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Ірина Вахта, кількість охочих одружитися не зменшилася, порівняно з минулим роком. Реєструють шлюби за дотримання правил карантину.

«Обов’язкові – це наявність масочки, рукавичок для молодят. Для гостей, якщо врахувати відстань, яку повинні дотримуватись громадяни, 5-6 людей. Батьки – будь ласка, діти, якщо є спільні, то будь ласка, без питань. Але ж, звичайно, всі повністю мають бути із застережними засобами», – прокоментувала Вахта. 

Іван та Дарина стали подружжям Валентюків. Вони розповіли, що процедура реєстрації одруження зайняла близько 10 хвилин.

«Заручини були у лютому, ми подали заяву ще до карантину, тобто, не під час. Приємні почуття, довго до цього йшли. Мій, все, є законні права. Цікаво, я б ніколи не могла подумати, що колись в РАЦС я піду у масці. Просто зараз церемонії певної немає, нікого не запросити, тому вирішили собі простіше, двоє і все. Будуть чекати вдома, собі сядемо і відсвяткуємо», – пояснило подружжя.

Щодня в Луцькому РАЦСІ реєструють від 5 до 7 шлюбів. У післявеликодній тиждень подали 25 заяв.

«В умовах карантину великих обрядів чи якихось дійств не влаштовують громадяни, свідомі. Вони прекрасно розуміють, що крім того, що життя продовжується, потрібно дотримуватися якихось застережних заходів. Це за місяць було 50 пар, і за останні дні у нас вже є пар 20-25. Тобто, піст закінчився і люди сподіваються на краще, що будуть жити далі», – розповіла Ірина Вахта.

Чверть майбутніх подружніх пар, які планували одружитися у квітні, перенесли весілля на декілька місяців, або скасували його, як стверджує Ірина Вахта. З її слів, статистика розлучень у період карантину не змінилася.

Читайте також: Заяву на одруження можна подати онлайн

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром