В Україні вчителів-пенсіонерів переведуть на строкові договори

28 Квітня 2020, 12:53
2728

Керівники шкіл мають до 30 квітня цього року поінформувати всіх вчителів-пенсіонерів, що їх переводять на строкові договори.

До 1 липня з усіма, хто погодиться, укладуть такі договори спочатку строком на один рік, потім до трьох років. Ця норма випливає з чинного Закону «Про повну загальну середню освіту», повідомляє «Освіторій медіа»

Після закінчення однорічного договору наступні договори можуть укладатися з учителями-пенсіонерами на період до трьох років. Кількість таких пролонгацій може бути необмеженою. Рішення про продовження співпраці після закінчення першого строкового договору директор навчального закладу ухвалюватиме самостійно.

У разі переведення на строкові договори розмір заробітної плати вчителів-пенсіонерів не може бути змінено. Зберігаються також щорічна відпустка та інші права вчителя, повідомляють у Міністерстві. Деталі – за посиланням.

Також новий Закон «Про повну загальну середню освіту» ліквідує поширене явище «вічних директорів». Тепер керівник може перебувати на посаді не більш як два терміни по 6 років поспіль в одному закладі. Водночас до 1 липня 2020 року директорів шкіл, які перебувають на безстрокових трудових договорах, в обов’язковому порядку теж переведуть на строкові трудові договори на 6 років (на 1 рік – для директорів, які отримують пенсію за віком) з можливістю брати участь у конкурсі.

Читайте також: В Україні стартував онлайн-конкурс дитячих малюнків

Підписуйся на наш канал у Telegram: https://t.me/lutsk0

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром