Оприлюднили кандидатів на посаду керівника центру патріотичного виховання в Луцьку

06 Березня 2017, 21:24
1475

У Луцьку на заміщення посади керівника Центру національно-патріотичного виховання подали свої кандидатури очільник громадської організації «Національний Альянс» Богдан Бальбуза, волонтер громадської організації «Інститут волонтерства та громадської співпраці» Любов Казмірчук та активістка «Пласту» Тетяна Лапковська.

Кандидатів громаді представили 6 березня, - повідомляє ВолиньPost.

Першим презентував свою програму очільник «Національного Альянсу» Богдан Бальбуза. За його словами, центр, окрім виготовлення власного контенту, має бути містком між громадськими організаціями, освітянами та широкими масами.

Таким чином, вдасться залучати молодь до активної участі у патріотичних рухах. За час, поки він очолює «Нацальянс», вдалося долучити тисячі юнаків і дівчат та зацікавити їх патріотичним рухом. Зокрема лише протягом 2016 року провели 60 заходів у 16-ти областях України, цьогоріч запланували понад 70 заходів. До заходів долучилися понад 15 тисяч осіб.

Стосовно центру, то роботу він запропонував проводити у кількох напрямках. Зокрема в координаційному (напрацювання планів), військово-патріотичного виховання, освітньому тощо. Бальбуза зауважив, що особливу увагу звернуть й на історичну освіту.

Серед першочергових планів - налагодження співпраці з ГО та напрацювання методичних рекомендацій, а також розробка плану заходів.

Друга кандидатка Любов Казмірчук теж презентувала напрямки роботи. Казмірчук пропонує широкий спектр заходів та вишколів, а у рамках неформальної освіти – проведення лекцій, круглих столів, воркшопів та налагодження співпраці із шкільним самоврядуванням. Серед перспективних напрямків вона відзначила міжнародне співробітництво-, у рамках якого луцькі діти могли б брати участь у програмах обміну. У рамках науково-просвітницької діяльності претендентка бачить можливість проведення конференцій, співпрацю з вузами тощо.

За словами Казмірчук, одним із перших кроків має бути широке розгортання інформаційного напрямку роботи – створення сайту, сторінки у соцмережах та співпраця із місцевими ЗМІ.

 

Третя претендентка Тетяна Лапковська зауважила, що метою центру має стати виховання громадянина, вірного своєму народу. Вона додала, що необхідно налагодити активну співпрацю із батьками, адже саме родина має найбільший вплив на формування поглядів у дітей.

Серед ключових напрямків вона відзначила неформальний, культурно-освітній, військовий, а також їх координацію. У планах Лапковської – написання грантів та співпраця із активами шкіл. Першим кроком має стати зустріч із представниками ГО, президентами шкіл, студрадою тощо, аби напрацювати єдині напрями роботи центру. Тоді вже можна буде спільно планувати календар заходів.

Зрештою, вислухавши усіх, члени комісії подякували за доповіді та зауважили, що приймуть рішення стосовно переможця конкурсу протягом 2 днів, про що повідомлять додатково.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром