У Луцьку дебатували кандидати у мери

22 Жовтня 2015, 10:17
2458

Шестеро із дванадцяти кандидатів на посаду міського голови розповіли про своє бачення реформування міста.

Захід відбувся у вівторок, 20 жовтня, пише Громадське.Волинь.

«Щоб розмова була конструктивною, ми працюємо з вами у такому форматі: кожен відповідає сам за себе і називає основні три кроки, які планує реалізувати на посаді Луцького міського голови», – зазначила організатор заходу, голова Волинського прес-клубу Богдана Стельмах.

Першими кроками, які планує здійснити кандидат від «Радикальної партії» Володимир Кучер, – це кадрова реформа міської ради, проведення ревізії земельних фондів та держмайна.

Кандидатка-самовисуванка Оксана Марищук планує зайнятися реформою медицини.

«Не ставши ще міським головою, я думаю, що на днях заблокується робоче місце або Ващенюку (начальнику управління охорони здоров’я Волинської ОДА – авт.) по зверненню громадян, або це буде пан Сидор (головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні – авт). Він приватизував собі обласну лікарню, апаратуру і розпоряджається там як господар,» – заявила Марищук.

Ще один кандидат-самовисуванець Олександр Кралюк розповів, що першим кроком його діяльності буде оголошення конкурсу на проведення аудиту з виявлення господарських, фінансових та боргових зобов’язань. Також кандидат вважає, що потрібно формувати систему публічного адміністрування Луцької міської ради.

«Потрібно відкривати все, що відбувається у міськраді в цілому і в кабінеті мера зокрема» – зазначив Кралюк.

Організувати таку систему управління містом, яка б була орієнтована на вирішення проблем кожного лучанина – саме з такою ідеєю виступив кандидат від Партії Зелених України Василь Байцим. Спочатку він планує запросити європейських експертів, які б здійснили аудит усіх галузей господарства міста.

Кандидат-самовисуванець Микола Іванюк першими своїми кроками на посаді міського голови назвав ремонт та реконструкцію вулиць, оновлення тролейбусного парку та скорочення малих маршрутних автобусів, відновлення програми облаштування спортивних та дитячих майданчиків.

Кандидат «Громадського руху «Народний контроль» Павло Данильчук пообіцяв проведення прозорих конкурсів на посади у міськраді, комунальних підприємствах та розподіл міського бюджету за принципами справедливості й прозорості. Також кандидат вважає за потрібне розробити нову стратегію розвитку міста і, зокрема, його «старої частини».

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром