Вибори 2015: лучан закликають не «сіяти» продані голоси

22 Жовтня 2015, 09:56
2781

Авторитетні містяни розповіли, чому варто прийти 25 жовтня на виборчу дільницю і віддати свій голос за гідного кандидата.

Уже в неділю, 25 жовтня, в Україні пройдуть місцеві вибори. Багато українців ставлять собі запитання, чи варто йти голосувати. Адже, за їхніми словами, «там і без мене вже все вирішили». Громадське.Волинь поспілкувалися із авторитетними волинянами, аби дізнатись їхню думку, чому таки варто ходити голосувати і не продавати свій голос.

«Якщо ми українці вважаємо себе незалежною нацією і при цьому хочемо, щоб за нас хтось робив вибір, то ми себе обманюємо. Вважаю, що на вибори потрібно йти, бо це вираження нашої свободи…. В Біблії є така фраза «Що людина посіє, те вона й пожне». Коли ми «сіємо» проданий голос, то відповідно ми «жнемо» так владу, яка достойна нас», – зазначив режисер Сергій Шараєвський.

Демобілізований боєць 51-ої окремої механізованої бригади Тарас Самчук вважає, що: «На вибори треба ходити, бо це є свідомий вибір кожного свідомого громадянина України… Ті хто купують голоси – це ті хто вже вкрали гроші в держави. Наприклад, він вкрав двадцять мільйонів, а людям на гречку кинув мільйон. Купить голоси, щоб вкрасти ще двадцять мільйонів».

«Якщо б вибори були не важливі, то б ніхто нас не переконував, що кандидат А, кращий, ніж кандидат Б. Тобто, Вибори реально працюють і це ефективний спосіб змінити владу… Якщо у вас є громадянська честь і совість, то ви не будете продавати свій голос. Адже честь і совість коштують більше ніж умовно двісті чи п’ятсот гривень», – зазначив журналіст Юрій Ричук.

Волонтер Мирослав Ватащук вважає: «На вибори обов’язково треба йти. Це право гарантоване Конституцією і це пряма форма народного волевиявлення та народовладдя… Продаж свого голосу – це не правильно і, як мінімум, ницо».

Своя думка щодо цієї теми є й у журналіста Антона Бугайчука: «Закликаю лучан прийти на місцеві вибори і віддати свій голос. На вибори, як правило, найактивніше ходять бабусі і обирають старих політиків, які встигли у багатьох сферах нашу державу до ручки. Я впевнений, що у молоді є інше бачення, інші переконання, а тому треба йти на вибори, щоб у нас було краще майбутнє».

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром