ДУКівцям відмовили зайти в кафе через військову форму

22 Жовтня 2015, 09:06
3309

Охоронці мотивували відмову тим, що у цих закладах діє дрес-код і у військовій формі чоловікам там не місце.

Охоронці двох луцьких закладів не пустили бійців ДУКу попити кави в День захисника України через те, що ті були у формі. В закладах переконують: причина цього може бути іншою. А бійці кажуть: вони приїхали ненадовго до Луцька з нагоди свята, дехто з них вже й навіть забув, як це – носити цивільний одяг, пише Інформаційне агентство Волинські новини.

У День захисника України з двома бійцями 5-го батальйону Добровольчого українського корпусу трапився прикрий випадок: бійців не пустили ввечері в кафе. Хлопці кажуть, що охоронці, які заборонили їм зайти до закладів, пояслили що у них діє дрес-код і у військовій формі не можна.

Нагадаємо, 14 жовтня вся країна відзначала День захисника України. Цей день з 2014 року став загальнодержавним національним святом напротивагу Дню радянської армії (Дню захисника Вітчизни) 23 лютого. Відтепер дата 14 жовтня асоціюється із тими захисниками України, які воюють з окупантами на сході країни. Цьогоріч гаслом Дня захисника України була фраза «Сила нескорених».

Українці говорили красиві слова на адресу захисників, дякували їм. До Луцька на свято 14 жовтня тоді приїхало декілька сотень військових: бійців ЗСУ та ДУКу. Не всі вони були лучанами. Дехто прибув і з інших регіонів.

Лучанин Богдан, який служить у 5 батальйоні Добровольчого українського корпусу розповів кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини, що двоє його побратимів того дня під час прогулянки містом вирішили зайти в якесь кафе попити кави. Ці хлопці були немісцевими. Спершу їм перехожі порадили зайти в Ring Dj Cafe, але туди їх не пустили через те, що вони перебували в формі. Тож бійці рушили далі – їм порадили завітати в ТЦ «Гранд Волинь», але й туди в жоден із закладів вони не потрапили.

«Ніхто б, може про це й не дізнався, якби вони мені не сказали. Але я сам лучанин і мені дуже прикро, що такий випадок трапився в моєму місті. Тим більше, в таке свято. Я дуже невдоволений», - каже Богдан.

Родіон – один з тих бійців, з якими трапився інцидент. Він розповідає, що того вечора вони мусили пити каву на вулиці, бо в заклади їх не пустили.

«Після 23 години ми вийшли погуляти. Ми були тверезі. Спочатку зайшли в кафе Ring, нам сказали, що в уніформі ми не пройдемо. Ми розвернулися і мовчки пішли далі. Потім зайшли в «Гранд-Волинь», хотіли потрапити на терасу. Але до закладу ми не потрапили: на першому поверсі нам сказали охоронці, що в спецодязі не допускаються відвідувачі: «Ідіть, хлопці, гуляйте». Це було свято, ми приїхали до побратимів. Дехто з нас взагалі за той час, коли ми воюємо, забув як той цивільний одяг виглядає. Так вийшло, що в свято всі п’ють каву в кафе, а ми - на парапеті», - каже боєць.

Кореспондент ІА Волинькі Новини вирішив з’ясувати, що стало цьому причиною. Всі заклади відхрестилися від цього випадку. Крім того, адміністратори переконували, що військова форма не могла стати причиною заборони входу до закладів.

Адміністратор Ring Dj Cafe Ксенія переконувала, що охоронці, ймовірно, не впустили бійців з іншої причини. Однак безпосередньо з самими охоронцями вона не розмовляла і не з’ясовувала обставин.

«Можу вам сказати наступне: в нашому закладі є певні правила дрес-коду, бо в нас відпочивають різні люди і ми вимагаємо цього. Щодо 14 жовтня, то я розмовляла з адміністратором, і ми про такий випадок не чули. Але не можу запевнити, що такого не було, тому що в нас внизу стоїть охорона, яка слідкує за тим, яких людей впускати в наш заклад відпочивати, а яким заборонити вхід. Так само, коли гості приходять нетверезі, неадекватні й переконують у зворотному, то ми можемо звернути увагу на щось інше і не пустити, посилаючись на недотримання дрес-коду. Повної відповіді я надати по цьому випадку не можу. З охоронцями поговорити не можу, бо хлопці з ночі сплять», - повідомила адміністратор.

Разом з тим Ксенія переконувала, що військова форма не є порушенням дрес-коду закладу.

«Я не можу сказати, який саме дрес-код, я не можу однозначно сказати, що ми не пускаємо у військовій формі. Адже не раз в нашому закладі відпочивали гості, які приїжджали з АТО, вночі. Ми працюємо цілодобово, тож вони могли з дороги і перекусити і відпочити . Нерідко в нас відпочивають гості у військовій формі. Можливо гості були не зовсім адекватні і поводили себе не зовсім порядно», - припустила дівчина.

В ТЦ «Гранд Волині» розпитати, хто ж таки не пустив чоловіків у формі до закладу, виявилося складніше. Річ у тім, що в центрі вночі діють декілька закладів, а охорона самого торгового центру відповідальна лише до вечора. У нічний час там відвідувачів впускають охоронці розважальних та ресторанних закладів, які розташовані в торговому центрі.

Судячи зі слів бійців, вони намагалися пройти на терасу SKYBAR, однак ще на першому поверсі їх зупинили охоронці. В штатному розписі SKYBAR посада охоронця відсутня взагалі. Відтак, очевидно, на вході стояли охоронці ресторану «Опера».

Адміністратор «Опери» Олександр, теж переконував, що бійців, ймовірно, не впустили не через одяг.

«14 жовтня це була середа. В середу дискотека не працює, працює лише ресторан. Я не можу підтвердити інформацію, що їх не пускали в ресторан, але дуже в цьому сумніваюсь, залежно від того, в якому вони були стані. Ці люди могли бути в стані алкогольного сп’яніння. А таких ми не пропускаємо, щоб не виникало жодних конфліктів. У нас була місяць тому ситуація, коли заходили чоловіки в формі, ми їх пустили і посадили за столик. Якщо ж люди в стані наркотичного і алкогольного сп’яніння – то таких ми не пускаємо. Але разом з тим, на всіх наших афішах, оголошеннях, вказано, що у нас діє фейс- і дрес-контроль», - пояснив адміністратор.

Додамо, бійці і їх побратими переконують: вони були тверезими і просто хотіли випити кави.

Незважаючи на всю цю історію, ДУКівець Родіон каже, що Луцьк йому дуже сподобався, тож приїде до міста ще раз.

Додамо, цей випадок – не перший в місті. Так, працівники ресторану «Мелодія» у Луцьку заборонили добровольцю Національної гвардії України увійти до закладу, оскільки той був у військовій формі.

Окрім того, подібний випадок трапився в нічному клубі «Голівуд» близько двох тижнів тому. Як розповів очевидець, лучанин Влад, охоронці клубу запропонували бійцеві піти додому переодягтися, а у формі не пустили до закладу. Зі слів свідка, до адміністратора підходили відвідувачі і просили впустити чоловіка в заклад у формі, але охоронці й адміністратор не погодилися.

Коментарі
22 Жовтня 2015, 21:01
А що заважає дуківцям нормально вдітися і ходити як нормальні люди! Та показуха нікому не потрібна.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром