Луцьких школярів готують до бойових дій

04 Березня 2017, 14:38
1891

Понад чотири години тривали заняття у луцькій школі №24 з основ цивільної та медичної медицини, основ самозахисту та надання першої медичної допомоги, правил поводження зі збоєю і тактики ведення бою.

За вчителів були представники громадського формування «Варта порядку», інформує прес-служба ГФ..

Юнаки та дівчата слухали про те, як спиняти кровотечу, проводити серцево-судинну реанімацію, накладати джгут, а також про те, як правильно діяти під час надання допомоги пораненим в умовах бойових дій.

– Дуже важливо вміти адекватно реагувати на надзвичайні ситуації, адже нинішнє життя – непередбачуване. Можуть мати місце і теракти, і неординарні ситуації, на які людина повинна реагувати правильно й без паніки. Вміння надавати першу домедичну допомогу – дуже актуально саме сьогодні», – розповідає інструктор із питань надання домедичної допомоги, член ГФ «Варта порядку» Сергій Захарчук, який свого часу пройшов спеціальні курси у «Госпітальєрів».

У другій частині занять за вчителів були бойові офіцери Олександр Луцака та Володимир Коробко, які воювали в Афганістані. Справжній бойовий досвід, цікаві історії, правила володіння та поводження зі зброєю хлопці й дівчата отримали «з рук в руки».

Вартівці переконують, що продовжуватимуть хорошу практику і надалі, тому чекають запрошення й від інших шкіл міста.

«Будемо ходити і розказувати про війну, поранення, надання першої медичної допомоги і правила поводження зі зброєю стільки, скільки це буде портібно. Та нас все таки не залишає надія, що ці знання діти ніколи не застосовуватимуть на практиці», – розповідає ветеран війни в Афганістані Олександр Луцака.









 

Коментарі
04 Березня 2017, 17:13
Все як у пісні Андерсон - Роздайте дітям зброю
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром