Луцьке ОСББ отримало рекордний для України «теплий» кредит

04 Березня 2017, 13:15
2877

Журналістам з різних регіонів України показали приклади успішної реалізації урядової програми «теплих» кредитів.

Провели екскурсію для медійників під час прес-туру «Історії успішно термомодернізованих ОСББ. Луцьк» у п’ятницю, 3 березня.

Спочатку представники ЗМІ відвідали ОСББ «Відродження» за адресою вулиця Відродження, 22а. Зі слів Голови асоціації ОСББ «Лучани» Юлії Сабатюк, у 2009 році в будинку поставили перший індивідуальний тепловий пункт.

«На цьому об’єкті ми вчилися економити, розраховувати ремонтні роботи, бачити реальні результати, тому в 2012 році ми взяли кредит на утеплення, як продовження енергоефективних заходів», – розповідає Юлія Сабатюк.

Другим об’єктом було ОСББ «Авангард-Луцьк», за адресою проспект Перемоги, 12. 

Цей будинок взяв найбільший «теплий» кредит в Україні – 2 мільйони 800 тисяч гривень. 

«Ми взяли кредит на весь пакет заходів, щоб раз і назавжди зрозуміти, яку ми суму будемо віддавати протягом певного періоду. В майбутньому ми плануємо тут зробити красивий мікрорайончик з рекреаційною зоною», – ділиться думками Юлія Сабатюк.

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук називає цей кредит майстер-класом утеплення, оскільки в будинку триває глибока термомодернізація. Будинок побудували в 1963 році, проте виглядає він новим і нещодавно збудованим. 

Юлія Сабатюк запевняє, що перед утепленням провели численні перевірки та ремонтні роботи. За допомогою термомодернізації мешканці роблять своє життя зручнішим. Після впровадження заходів енергоефективності температуру в будинку можна підвищити або знизити заради загального комфорту. Погоджують температуру мешканці ОСББ за допомогою голосування. Після цього представники спеціалізованих фірм, обраних мешканцями ОСББ, регулюють показники у індивідуальному тепловому пункті. Вартість проведених робіт – 300 гривень на місяць.

Останнім об’єктом для екскурсії став Центр енергоефективності та енергозбереження, де журналістам презентували цей заклад. 










 

Юлія КАРМАНСЬКА
 

 

Коментарі
04 Березня 2017, 16:32
Добрий день!<br/>Прошу пані Юлю розказати як вона зі своїм колегою Р.Б. віджимає<br/>у міської ради нежитлове приміщення на пр-ті Перемоги, 12,<br/>розповідаючи жильцям будинку, що останні не будуть повертати<br/>суму кредиту, якщо проголосують на зборах ОСББ про передачу<br/>даного приміщення у власність Центру з енергозбереження. Дякую.
04 Березня 2017, 18:10
Бондар утеплив будинок Перемоги10, а та дура Сабатюк піариться.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром