У Луцькому районі сапери ДСНС знешкодили п'ять вибухонебезпечних предметів

21 Квітня 2020, 14:44
2577

Минулого тижня піротехнічна група аварійно-рятувального загону спеціального призначення  управління ДСНС у Волинській області проводила роботи щодо обстеження території області задля виявлення, вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів минулих війн.

Про це інформує Управління ДСНС України у Волинській області.

Розмінувальні роботи проводили у Локачинському (7), Луцькому (5), Турійському (3), Ковельському (39), Іваничівському (36), Ківерцівському (4), Любомльському (5), Турійському районах (4) області. Всього знищили 103 боєприпаси, серед яких  мінометні міни, ручні протитанкові гранати, артснаряди різного калібру.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером 101 або 102.

Наголошують, що під час виявлення підозрілого предмета категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Загалом  в області з початку року сапери ДСНС знищили 283 застарілих вибухонебезпечних предметів.

Читайте також: Верховна Рада підвищила штрафи за підпал сухостою у 18 разів

Підписуйся на наш канал у Telegram: https://t.me/lutsk0

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром