Канадці і румуни вчили луцьких патрульних спілкуватися з громадою

03 Березня 2017, 18:47
1596

Чотирнадцять поліцейських Волинської області взяли участь у  двотижневому  тренінгу із взаємодії поліції з громадою.

Навчання провели експерти Консультативної місії ЄС в Україні спільно з Канадською поліцейською місією. Закінчився тренінг  3 березня.

Учасниками заходу стали представники Патрульної поліції Луцька та дільничні поліцейські з районних центрів Волині. Усі вони отримали по два сертифікати:перший – підтвердження того, що патрульний пройшов навчання, другий дозволяє поліцейському самому проводити такі ж лекції для свої колег.

Спікерами  тренінгу були: радник з питань взаємодії поліції з громадою Чічероне Діаконеску з Румунії, радник поліції з питань співпраці з громадськістю Дейл Корра з Канади та український спеціаліст з тренінгів з питань взаємодії поліції з громадою Василь Боднарюк.

«Мені дуже подобається працювати з колегами з української поліції. У них є висока мотивація та прагнення створити новий тип здійснення правоохоронної діяльності в Україні. Я був свідком того, як приділення більшої уваги встановленню тісного зв’язку з громадою допомагає запобігати злочинам та знизити рівень злочинності в Румунії. Переконаний, в Україні буде те саме», – сказав Чічероне Діаконеску.

Взаємодія поліції з громадою – ефективна стратегія для зниження рівня злочинності, побудована на розумінні, що місцеві громади самі найкраще здатні виявляти гарячі точки, де мають місце злочини або антисоціальна поведінка.

Протягом курсу тренінгу розглядали різні питання: про права людини, взаємодію поліції та громади за кордоном, консультативні групи громадян, ефективні комунікації, прийняття рішень, формування команди та ряд інших. Тренінг відбувався активно, велась постійна робота в групах, учасники обмінювались власним досвідом.

На закінчення представник з Канади, Дейл Корра, подякував громадянам Луцька і Волинської області за запрошення і можливість провести цей тренінг і поділитися своїми знаннями і метою канадської місії.















 

Марія ВАВРИНЮК

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром