Через «прокурорське» будівництво на сесії сільради виник скандал

03 Березня 2017, 17:15
3544

Волинська прокуратура, яка виступає замовником будівництва житлового комплексу у селі Зміїнець, не відступає від задуму збудувати будинки вище чотирьох поверхів, які не дозволено законодавством у сільській місцевості.

При цьому забудовник прикриває це питання учасниками АТО, яким пообіцяли десять квартир у новобудові, повідомляє прес-служба «Народного контролю»

Про це йшлося у п’ятницю, 3 березня, під засідання сесії Княгининівської сільської ради. Так, на розгляд винесли проект рішення про зміну детального плану території земельної ділянки на вулиці Шкільній, площею 1,4 гектара, власником якої є прокуратура області.

До слова, перед скликаною сесією було проведене громадське слухання з приводу цього питання. За словами сільського голови Олени Твердохліб, місцеві жителі виступили категорично проти затвердження ПДП.

Зазначимо, що прокуратура уклала договір із забудовником «Пересувна механізована колона №19», згідно якого надає землю та натомість отримає частину квартир. Водночас, ще рік тому, коли розпочалося будівництво у першій черзі, за планом висотка мала перевищувати чотири поверхи. Проти цього виступили місцеві жителі, які звернулися до «Народного контролю» за допомогою. Тож після неодноразових акцій та робочої комісії, ініційованої представниками громадського руху, тоді погодилася будувати 4 поверхи замість 9.

Відтак, під час сесії в.о. директора «ПМК № 19» Ірина Гордійчук повідомила, що вони зобов’язуються передати десять квартир у Фонд учасників АТО та, зокрема, виділити житло ще двом АТОвцям – місцевому жителю Ковальчуку Ярославу Петровичу та лучанину Острову Георгію Пантелеймоновичу.

Керівник «Народного контролю» Волині Павло Данильчук наголосив: вкотре намагаються спекулювати учасниками бойових дій.

«Зараз стикають лобами учасників бойових дій, сільську раду та голову із забудовником. А це роблять ті, хто сидять за ширмою – прокуратура і голова РДА Ігор Ярмольський. Десять квартир – це дуже добре, які виділяє забудовник, утім ніхто не дає право порушувати закон», – підкреслив Павло Данильчук.

Тож він закликав зняти це питання та детальніше розглянути його депутатам на земельній комісії, куди запросити усі сторони – держархбудконтроль, архітекторів та представників з адміністрації і прокуратури, щоб напрацювати пропозиції, які винести на повторні громадські слухання.

Зрештою, це питання зняли з порядку денного сесії.

 

Коментарі
03 Березня 2017, 21:49
Оце і шантаж,і корупція разом...
15 Березня 2017, 18:01
Справа не тільки в поверховості. Сам проект ДПТ розроблений надзвичайно непрофесійно та з грубими порушеннями державних будівельних норм. Складається враження ніби цей проект виконаний недосвідченими студентами -дизайнерами. Відсутність зваженого підходу та відповідних розрахунків компенсовано привабливими картинками. Генплан абсолютно безграмотний. Автостоянки всі винесені за межі земельних ділянок і при такій кількості житлових будинків та громадських приміщень цих автостоянок явно замало. З майданчиків благоустрою тільки пару дитячих і один спортивний прямо під вікнами самих ж /будинків. Згідно норм відстань до них мала би бути не менше 20м. Господарські і сміттєзбірні майданчики взагалі відсутні. Неправильні текож відстані від ж/будинків до краю проїздів та радіуси заокруглень за ДБН 360-92**. Щодо планування самих будинків перш за все слід звернути увагу на те, що всі громадські приміщення, в т. ч. дитсадок на 60 місць та спорткомплекс з сауною розміщені в перших поверхах ж/ будинків, причому окремо виділені групові майданчики дитсадка на генплані відсутні. Згідно норм вбудованими в житлові будинки можуть бути тільки дит. заклади з тимчасовим перебуванням дітей, а не повноцінні дитсадки. Фізкультурно-оздоровчі заклади дозволяється проектувати площею до 150 м. кв. а не 610, як в даному проекті. Якщо розглянути цей проект більш детально можна знайти досить багато подібних порушень та відхилень від норм
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром