У луцькій бібліотеці відкрили буккросинг

02 Березня 2017, 14:09
3034

У Волинській обласній бібліотеці для дітей відбулося відкриття буккросингу  книг польською мовою за сприяння Генерального Консульства Республіки Польща у місті Луцьку.

Останніми роками буккросинг набув значного поширення у світі і переріс у справжній інтелектуальний вид спорту. У всьому світі буккросинг дуже популярний. Він допомагає не тільки знайти цікаву книгу, а й нових друзів та однодумців. Цей рух сприяє розширенню кругозору, підіймає рівень саморозвитку, вчить безкорисливо ділитись з ближнім.

На відкриття буккросингу «Мандри польської книги» у Волинській бібліотеці для дітей завітали консул Генерального консульства республіки Польща у м. Луцьку Марек Запур, який розповів про ідею залучити до читання літератури польською мовою широке коло дітей та молоді.

Більше трьохсот примірників книг передано консульством до бібліотеки. Серед них: посібники для вивчення польської мови, науково-пізнавальна та художня література.

Про досвід руху «Буккросинг» розповіли доцент кафедри слов’янської філології СНУ ім. Лесі Українки Юлія Васейко, студенти факультету філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки Наталія Кормилецька та Світлана Пугач.

У розмові активну участь взяли учні 7В класу Луцької гімназії №4 ім. Модеста Левицького (класний керівник А. С. Пеніщук). Діти виконали польську народну пісню «Гей, соколи», прочитали вірші польською мовою, презентували книги,які справили на них найбільше враження.

Усі присутні мали можливість подивитись слайд-презентацію про видатного поета, літературознавця та перекладача Юліана Тувіма «Чарівник слова Юліан Тувім», яку підготувала завідуюча відділом читання та навчально-творчого розвитку Катерина Теплюк. «Якщо Ви вирішили приєднатися до рядів буккросерів, то не випускайте на волю непотрібну Вам річ. Якщо книга справді подобається Вам, то, цілком імовірно, сподобається й іншим. Книга має захоплювати, наштовхувати на роздуми, спонукати до дискусії», - зазначила Катерина Теплюк.


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром