Фізкультура дистанційно: учні луцьких шкіл про руханку вдома

16 Квітня 2020, 13:33
Учні луцьких шкіл про руханку вдома 8080
Учні луцьких шкіл про руханку вдома

У зв’язку з поширенням COVID-19 всі українські школи, зокрема й волинські, перейшли на дистанційне або домашнє навчання. Віртуальні класи, теле- і відеоуроки, онлайн-конференції, вайбер-групи – ось ті формати навчання усіх шкільних предметів, включаючи і фізкультуру.

Про те, як організоване дистанційне навчання фізкультури в різних луцьких школах, для Район.Луцьк дізнавалися вихованці гуртка «Юний журналіст» Палацу учнівської молоді Дар’я Павленко і Роман Миронюк.

За місяць учні вже призвичаїлися до нового формату навчання, хоча ставлення, природно, різниться. Хтось задоволений ним і волів би навчатися так і після завершення карантину, а хтось сумує за школою, однокласниками, вчителями, живим спілкуванням, активним способом життя. «Карантинне» навчання дається взнаки дитячому організму: сидячи перед комп’ютером чи телевізором за уроками, учні ведуть малоактивний спосіб життя без звичних фізичних навантажень.

Роман Миронюк
Роман Миронюк

Важливою частиною дистанційного навчання стала фізкультура. Вона зобов’язує школярів все-таки виконувати комплекс вправ «на оцінку», пропонує помірні навантаження на різні групи м’язів. Зрештою, потребу встати з-за столу, розім’ятися, пострибати, поприсідати відчуває зараз будь-яка людина, перебуваючи довгий час вдома.

ЯК ПРОХОДЯТЬ ДИСТАНЦІЙНІ УРОКИ З ФІЗКУЛЬТУРИ В ЛУЦЬКИХ ШКОЛАХ І ЧИ ПРОХОДЯТЬ ВЗАГАЛІ

Учасниками тематичного опитування стали школярі, учасники медіапроєкту YoungMediaGroup, що при Палаці учнівської молоді.

«Дистанційне навчання є з усіх предметів, фізкультура не виняток. У нас відбуваються відеоуроки, на яких вчитель розповідає, що нам потрібно зробити, ми обговорюємо попередні завдання та інше. На платформі  Classroom вчитель публікує  інформацію і завдання, в тому числі різні вправи для виконання ранкової руханки. Також робимо презентації на різні теми. Завдання оновлюють практично щотижня і контролюють. Ми скидаємо вчителю свої відео про те, як виконуємо вправи. Також надсилаємо зроблені нами презентації», – поділилася учениця 8-Г класу Луцької гімназії №21 імені Михайла Кравчука Анна Пасека.

«Кожного ранку, крім вихідних, вчитель відправляє нам на платформу правила та пояснення вправ, раніше у нас навіть було декілька тестів», –розповідає про дистанційну фізкультуру учениця 7-В класу СЗОШ №5 Анастасія Панько.

«На сайті дистанційного навчання нашої школи є завдання з фізкультури. Вчитель залишив відео, на якому показано, як робити різноманітні вправи», – ділиться учениця 7-В класуНВК №26 Анна Кравець.

А для 8-Ж класу цієї ж школи відеозавдання вчитель оновлює щотижня, зауважує Роман Миронюк.

«Поки що виконання завдань не контролюється, але я думаю, що після завершення карантину вчитель обов’язково це зробить», – додав хлопець.

Тарас Лобацький, який навчається в 9-Г класі спеціалізованої школи №1, отримав перелік з описом і послідовністю фізичних вправ, а також тем для опрацювання: правила волейболу і баскетболу, історію Олімпійських ігор.

«Нам скинули круте відео, за яким можна займатися фізкультурою. У ньому зібраний комплекс вправ, які варто виконувати», – учениці 7-Б класу ЗОШ № 7 Анна Щербик вправи сподобалися, і вона завзято вправляється вдома разом з тренером у відеоуроці.

1
Анна Щербак
Анна Щербак

«У вайбер-групі нашого класу вчитель з фізичного виховання дає нам завдання, вправи на тиждень. Всі вони є цікавими та важливими для підтримання нашого здоров'я та імунітету. Такий урок важко контролювати, адже все залежить від самого себе. І вчитель просто не має можливості це перевірити. Тому, як кажуть, «Твоє здоров'я – в твоїх руках», – переконаний Даниїл Хомич, учень 9-Г класу ЗОШ №23.

1

1

Учень 7-В класу Луцького ліцею №3 Саша Ксендзук не отримав завдань від вчителя фізкультури персонально, але на сайті школи №3 доступний перелік онлайн-ресурсів з усіх предметів, в тому числі і з фізкультури. Учневі потрібно самостійно знайти розділ «Дистанційне навчання» і відповідне посилання.

«Завдання є. Знайди і виконуй, вправляйся», – пояснює хлопець.

«Кожен мусить дбати про свій фізичний стан сам. Хоча, на мою думку, той, хто справді піклується про своє здоров’я, виконуватиме вправи сам, без нагадувань і спеціальних уроків», вважає Дар’я Павленко.

Дар'я Павленко
Дар'я Павленко

На жаль, для учнів школи №19 нема завдань з фізкультури на сайті навчального закладу, не отримала його школярка й іншим каналом зв’язку. Але вона все одно щоденно приділяє 20-30 хвилин фізичним вправам, бо розуміє – потрібно піклуватися про своє здоров’я навіть за таких обставин, не чекаючи вказівки і контролю від вчителя.

Підготували вихованці гуртка «Юний журналіст» ПУМА

Дар’я ПАВЛЕНКО і Роман МИРОНЮК

Фото надали учасниками медіапроєкту YoungMediaGroup

Читайте також: Як учні школи №26 навчаються дистанційно під час карантину

Підписуйся на наш канал у Telegram: https://t.me/lutsk0

 

Коментарі
16 Квітня 2020, 18:25
Молодці діти!!!
17 Квітня 2020, 18:17
Гарно працюєте дистанційно в гуртку "Юний журналіст"!
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром