Спроба № 2: УКРОП, Батьківщина і перебіжчики з інших фракцій саботують сесію

02 Березня 2017, 12:17
2139

У Луцькій міські раді звучать думки про перевибори через патову ситуацію з проведенням сесії. 

На пленарне засідання міської ради зареєструвалося 15 депутатів, сесія не правомочна. Відсутні депутати від фракції УКРОП, «Батьківщина» та представники інших фракцій. 

Секретар ради Юлія Вусенко звернулася до представників ЗМІ:

«Шановні журналісти! Те, що тут відбувається, думаю, зрозуміло усім.  Відповідно ч. 3 ст 20 ЗУ про статус депутатів місцевих рад, депутат зобов’язаний бути присутнім на пленарних засіданнях. Жодних повідомлень в секретаріат ради від депутатів, які відсутні, не надходило. Крім того, є чимало  депутатів, які прийшли, але не реєструються. Але, відповідно до законодавства, депутат отримує свої повноваження з моменту відкриття першої сесії і до закриття останньої сесії певного скликання».

 Керівник фракції Радикальної партії Сергій Була запропонував несподіваний хід:

«Оскільки наріжні питання, по яких рада не може дійти згоди, це визнання факту смерті міського голови і зняття секретаря ради, то пропоную винести на розгляд тільки земельні питання». 

Депутат Микола Яручик був радикальнішим за колегу-радикала:

«Складається враження, що рада стає недієздатною. Може нам пора на перевибори. Питання дуже просте. Або перезавантаження, або давайте будемо працювати». 

Депутат Микола Собуцький на це запропонував називати речі своїми іменами:

«Це не недієздатна рада, а кишенькова рада. Депутати не прийшли, бо отримали вказівки від «папіка», від якого отримують зарплату. Перевибори». 

Юлія Вусенко оголосила про перенесення сесії. На це негативно зреагував депутат від «Народного контролю» Павло Данильчук:

«Мене не влаштовує перенесення сесії на 2 тижні. Я хочу, щоб ви, Юлія Василівна, визначилися хто керує містом. Бо сесія не збереться. Навіщо ми граємо в котики-мишки. Може, ми складаємо мандати? Або протягом тижня якесь роз’яснення від ЦВК і ВР, чи вони можуть призначити перевибори, маючи довідку про смерть Миколи Романюка, яку вчасно отримали». 

Юлія Вусенко тоді оголосила про збори депутатів, які прийшли на засідання, щоб напрацювати план дій.

Нагадаємо, депутат Євген Ткачук покинув сесійну залу, посилаючись на навідкладну ділову зустріч.












 

Наталія ПАХАЙЧУК

Коментарі
02 Березня 2017, 14:45
Сесія не відбувається через те, що пані головуюча вже третій раз порушує закон України, хтось це розуміє і не хоче в цьому брати участь, а решті аби покричати, вони ж законів не читають і в цьому не розбираються, тому для них і дивно чому ж так відбувається!!! Деб..ли!
02 Березня 2017, 19:22
Як можна продовжувати 19 сесію, яка так і не розпочалася? Вусенко не може забезпечити роботу міської ради. Вона на це не здатна. То, може, хай іде собі з миром? Скільки вже можна ?
02 Березня 2017, 20:49
вусенко все робить правильно!!! мужня і справедлива жінка!! а продажним шкурам не місце серед депутатів!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром