Протестувальники з «Ягодина» уникли обсервації: чому одних відпускають, а інших штрафують

15 Квітня 2020, 16:34
3293

Дотримання умов карантину і реагування на їх порушення не повинне бути вибірковим, а має відповідати усім затвердженим раніше рішенням.

Так вважає співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» Тарас Шкітер. Про це інформує «Конкурент».

Аналізуючи інцидент, який стався 14 квітня, у пункті пропуску «Ягодин» на Волині, Тарас Шкітер звернув увагу на вибірковість виконання рішень, які ухвалюють для того, щоб запобігти поширенню коронавірусної інфекції.

Нагадаємо: українці, які повернулися додому з-за кордону, а також родичі й перевізники, що по них приїхали, перекрили дорогу в пункті пропуску «Ягодин». Протестувальники відмовлялися від обов’язкової обсервації, впровадженої тут від учора. Вимагали дозволити їм самоізолюватися удома.

«Вони прибули на територію України з країн Європи, де вирує коронавірусна інфекція, де високий рівень смертності... Волинська обласна державна адміністрація впровадила рішення, що всі, хто приїжджає, вимушені проходити, зокрема в готелі «Ягодин», який спеціально підготовлений для обсервації, примусову обсервацію. Щоб інкубаційний період люди там посиділи і потім їхали додому на самоізоляцію, аби не наражати на небезпеку громадян, які знаходяться на території України», – розповів Тарас Шкітер.

Проте вчора ці люди відмовилися виконувати вимоги і заблокували роботу митниці. У справу втрутилася поліція, яка виписала кілька адміністративних протоколів і відпустила всіх на самоізоляцію, приставши на умови мітингувальників.

Натомість упродовж останніх двох тижнів українці спостерігають, як поліція жорстко контролює людей, які порушують норми карантину, застосовуючи грубу фізичну силу.

«Є предмет дискусії правової підстави, на основі якої правоохоронці здійснюють ці дії... Але вони займаються хорошою справою – вони змушують всіх, хто не хоче дотримуватися карантинних вимог, їх дотримуватися, щоб не наражати на небезпеку інших. І ми мовчки за цим спостерігали», – зазначив Тарас Шкітер.

Проте 14 квітня поліція погодилася на умови протестувальників.

«Чому до одних, до тих, хто проживає на території України і становить меншу небезпеку, застосовуються такі жорсткі умови, а тих, хто приїхали і вимушені проходити примусову обсервацію, вислухали і толерантно відпустили додому? Мені здається, що підхід має бути до всіх однаковий. Якщо таке рішення ухвалили, значить його повинні виконувати. А якщо не виконують, то не потрібно застосовувати таку грубу фізичну силу до мешканців України, які теж не виконують умов карантину», – резюмував Тарас Шкітер.

Читайте також: Влада продовжить карантин в Україні, – Тарас Шкітер

Підписуйся на наш канал у Telegram: https://t.me/lutsk0

 

Коментарі
16 Квітня 2020, 01:07
Тарас Шкітер .....це що за клоун який буде мені розказувати куди їхати та що робити за собою дивись мудак всі ці карантинні методи незаконні в карантині повинні сидіти хворі я здоровий і сам буду вирішувати де як і коли ...КОНСТИТУЦІЮ ЧИТАЙ....
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром