У Луцькій міській лікарні є достатньо засобів захисту, – Лотвін

15 Квітня 2020, 11:50
Володимир Лотвін 2550
Володимир Лотвін

Начальник управління охорони здоров'я у Луцьку Володимир Лотвін наголошує, що міська клінічна лікарня має достатньо засобів захисту для медперсоналу. 

Про це ішлося у дописі, який він оприлюднив на своїй фейсбук-сторінці пізно ввечері у вівторок, 14 квітня. 

«Засоби індивідуально захисту є в достатній кількості, згідно оперативної потреби, та використовуються згідно наказу Міністерства охорони здоров’я України від 28.03.2020 №722 «Організація надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19)», – написав Володимир Лотвін.

Також начальник розповів про алгоритм, за яким роблять експрес-тести на коронавірус.

«Заклад забезпечений експрес-тестами на COVID-19, виконання тестів виконується за наступним алгоритмом, який регламентований вищезгаданим наказом.

Медичний працівник, який виявив особу, що відповідає визначенню випадка COVID-19:

1) реєструє випадок в формі первинної облікової документації № 060/о «Журнал обліку інфекційних захворювань» та заповнює форму первинної облікової документації № 058/о «Екстрене повідомлення про інфекційне захворювання, харчове, гостре професійне отруєння, незвичайну реакцію на щеплення», затверджені наказом Міністерства охорони здоров'я України від 10 січня 2006 року № 1, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 08 червня 2006 року за № 686/12560 (далі – ф. № 060/о та ф. № 058/о) та здійснює інформування керівництва закладу охорони здоров’я для організації подальшого клінічного спостереження, своєчасної медичної допомоги та протиепідемічних заходів індивідуального рівня і на рівні громади;

2) в строк до 2-х годин з моменту встановлення випадка COVID-19, за ф. № 058/о, інформує лабораторний центр МОЗ України за адміністративно-територіальною належністю;

3) в разі поступлення особи, яка відповідає визначенню випадку COVID19, в заклади охорони здоров’я, що надають цілодобову стаціонарну медичну допомогу, проводиться відбір зразків матеріалів та забезпечується транспортування з відповідним направленням відібраних зразків у лабораторний центр МОЗ України за адміністративно-територіальною належністю (ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України»)» – ідеться в дописі. 

Нагадаємо, раніше у семи медиків Луцької міської клінічної лікарні виявили коронавірус. Наразі вони вже завершили режим самоізоляції та готові приступати до роботи. 

Читайте також: У Луцьку та районі за останню добу – 11 хворих на коронавірус

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром