Так і не повернувся до сина: сьогодні українському воїну з Піддубців виповнилося б 29

15 Квітня 2020, 10:19
Сергій Писарук 2771
Сергій Писарук

Захисник України Сергій Писарук народився в селі Піддубці на Волині. Працював на приватному СТО і мав мрію, що колись відкриє і свою автомайстерню.

Невдовзі після народження сина Сергію надійшла повістка. Йти до війська було необов’язково, бо Сергій мав негаразди зі здоров’ям. Проте він вирішив йти захищати країну, пише Громада Схід

«Сергій тоді сказав мені, що якщо він не піде, то хто ж буде захищати країну і краще зупинити ворога на Сході, не чекаючи, допоки він прийде у наш дім», – розповідає його дружина Анна.

Писарук проходив службу в зоні АТО у складі 51-ої ОМБр. Починав гранатометником, потім — водій БТР, врешті пересів на «УРАЛ» та возив набої. В зоні бойових дій займався також ремонтом техніки.

Чоловік намагався щодня телефонувати дружині, але ніколи не розповідав, де він перебуває, аби не хвилювати рідних.

Востаннє Анна бачилась із Сергієм, коли він приїздив у короткострокову відпустку.

«Проводжаючи його назад в АТО, я внутрішньо відчувала якийсь неспокій. Але він телефонував і так само казав, що все добре і спокійно. Лише згодом я дізналась, що тоді він насправді перебував під Волновахою і вивозив поранених та тіла вбитих наших хлопців», – говорить жінка.

Напередодні загибелі Сергій планував на кілька днів приїхати до дружини і сина, отримав відпустку, але перед від’їздом, вирішив підвезти харчі товаришам по службі. 4 вересня 2014 року, їдучи до блокпосту, потрапив під обстріл в селі Орли, Покровського району, Дніпропетровської області.

«Перед цим ми ще з ним говорили. І Сергій сказав, що вже взяв квиток на вечірній автобус. Але ввечері на мій дзвінок він вже не відповів і був «поза зоною». Потім, час від часу, з’являвся в мережі, але додзвонитись було неможливо, а наступного дня, мені зателефонували з Дніпра і сказали, що Сергій загинув», – розповідає Анна.

Без Сергія лишились батьки, дружина й 9-місячний син.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений:

  • 17 липня 2015 року — орденом «За мужність» III ступеня (посмертно)
  • почесний громадянин Луцького району (посмертно)
  • пам'ятною медаллю «захисник Батьківщини» (посмертно)
  • відзнакою командира 14-ї ОМБР (посмертно) 

Читайте також: Назавжди 23: двадцять дев'яту весну не зустрів захисник з Нововолинська

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024