Розповіли, як «запалюватимуть» «червоно-білі»

01 Березня 2017, 10:44
2809

Момент істини і момент надії водночас настав для прихильників луцької “Волині”.

Належна рекламна підтримка команди, білий піар та просто маркетинг клубу - усе те, до чого в ФК наразі не доходили руки чи не вистачало рук та грошей, має на меті впроваджувати громадська організація “Червоно-білі”. Про це йдеться у спільноті Crusaders FC Volyn Lutsk у Facebook.

 Її минулого тижня офіційно зареєстрували вболівальники “Волині”, а 28 лютого у конференц-залі “Авангарду” відбулася презентація фанатського угрупування. Відзначимо, що такі формальні утворення суто неформальних груп ультрас - не дивина для європейського футболу.

В більшості країн Європи один клуб, навіть невеликий, може мати до кількох десятків “фірм”. Окрім суто вболівання на секторах фани ведуть активну соціальну роботу, а ще впливають на роботу клубу.

- Ми також хочемо відійти від звичайного сприйняття ультрас в суспільстві, - розповів під час презентації очільник “Червоно-білих” Тарас Третяк. - І на те є декілька причин. Фактично йдеться про порятунок і клубу, і збереження фанатських традицій, і залучення нових людей на сектор. Вболівання на стадіоні стає дедалі менш популярним, бренд клубу падає, його впізнаваність та маркетинг гіршають, а на фанатський сектор у кращому випадку приходить 150 людей.

Отож, в офіційно зареєстрованого ГО “Червоно-білі” плани майже наполеонівські, але що вища мета діяльності, тим більше вдасться зробити хлопцям. На основі новорозробленого бренд-буку фанати мають намір розпочати виробництво та продаж атрибутики (найширшого асортименту), причому виручка йтиме нарозвиток ФК.


Інший напрям - влаштовувати на футбольних матчах свято, аби матч-дей сприймався у місті як свято, яскравий перфоменс. Є намір і збільшити кількість ультри в секторі. “Всім відомо, що кістяк публіки і сектору - це ультрас”, - каже Третяк. - “До слова, віднині на 17-ий сектор розповсюджуватимуться квитки іншого дизайну, а з керівництвом ФК ми маємо домовленість, що кошти з цього залишатимуться в ГО. Наша організація також розроблятиме й розповсюджуватиме афіші на матчі “Волині, а ще допомагатиме фанатам із якомога зручнішою логістикою на виїзних поєдинках”.

Обіцяють не залишити без уваги й соціальний напрям. Йдеться про шефство над дитячими будинками, а ще екскурсіями для охочих стадіоном “Авангард”.  


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром