У Луцьку поліцейські безкоштовно роздають маски й антисептики. ФОТО

13 Квітня 2020, 16:07
Поліція роздає маски та антисептики 4498
Поліція роздає маски та антисептики

Поліцейські у Луцьку замість штрафів роздають безкоштовні маски та антисептики.

Таку ініціативу започаткували стражі порядку у Черкасах. Завдяки громадській організації «Крона», що виготовляє безкоштовні маски та антисептики для лучан, волинські патрульні також змогли доєднатися о поліцейського волонтерства. Тому у понеділок, 13 квітня у центрі Луцька вони роздавали маски та антисептики тим, хто їх потребує. 

«Патрульна поліція Волинської області приємно здивувала оперативною реакцією. Буквально вчора ввечері ми запропонували їм перейняти досвід черкаських колег, де поліція роздавала маски замість штрафів, а вже сьогодні Ольга Бузулук з колегами були в нас в офісі й повністю підтримали таку ініціативу!

Як ми й обіцяли, маски (500шт) і антисептик (500шт) частково вже передані копам абсолютно безкоштовно, і сподіваємось скоро, потраплять до рук притомних лучан замість штрафів!» – написали на сторінці ініціативи «Крона». 

Ігор Алєксєєв (другий зліва) - засновник ГО «Крона»
Ігор Алєксєєв (другий зліва) - засновник ГО «Крона»

Антисептики для лучан
Антисептики для лучан

У кометарі «Район.Луцьк» речниця патрульних Ольга Бузулук розповіла, що частину переданих масок та антисептиків уже розподілили між лучанами. Замість того, щоб штрафувати людей без масок на вулиці, поліцейські пояснювали, чому важливо дотримуватися карантину, та пропонували безкоштовні засоби індивідуального захисту. 

«Здебільшого ми зустрічали людей, які вже були в масках. То ми давали їм антисептик. Підходили і медики, і звичайні громадяни. Хтось забув одягнути маску, дехто казав, що не має коштів, аби придбати.

Люди розуміють, що не ми приймаємо ці рішення про обмеження. Наше завдання – робити профілактику і роз’яснювати. І коли при цьому ми ще й вручаємо безкоштовно маску і антисептик, звісно, що реакція позитивна. Бувало, люди обурювалися і казали «зробіть, щоб в аптеках це було». Ну, але це ж  не наша компетенція»– пояснила речниця. 

Ольга Бузулук з антисептиками від ГО «Крона»
Ольга Бузулук з антисептиками від ГО «Крона»

Антисептики не для продажу
Антисептики не для продажу

Читайте також:  Луцькій лікарні передали медобладнання

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром