Покажуть ексклюзивну виставку українських модерністів

20 Жовтня 2015, 13:06
4386

У галереї мистецтв «Арт-кафедра» відбудеться мистецька подія року - «23+1».

Вперше у Луцьку 23 жовтня відкриється масштабна та унікальна виставка творів яскравих представників українського модерного мистецтва із різних художніх центрів України: Києва, Луцька, Львова, Тернополя, Ужгорода, Одеси, Донецька та Горлівки.

Творчі постаті двадцяти трьох митців сформовані у другій половині XX століття. XXI століттю повністю належить тільки молода львівська художниця Геник. Звідси тематична назва події.

Відкривати мистецький вернісаж приїдуть двадцять художників, серед творчої плеяди яких Роман Яців, Валерій Басанець, Василь Сад, Петро та Андрій Гуменюки, Олександр Стовбур, Петро Антип та багато інших відомих митців.

Проект «23+1» унікальний тим, що вперше за останні роки лучани та гості міста зможуть побачити таку масштабну колекцію творів мистецтва провідних українських модерністів в одному виставковому залі.

Виставка є доволі символічною не лише у плані багатогранного наповнення, а й несе у собі об’єд­нав­чу ідею, тому що твори є і зі сходу, і з заходу. Подія націлена показати глядачеві, що Україна єдина та цілісна.

Виставкову експозицію будують більш як сотню предметів. Вона містить малярство, графіку, скульптуру, колажі. Кожен твір несе у собі глибокоособистісний погляд автора на мистецтво та сучасний світ, його стилістично-пластичні пошуки та відкриття.

Композиційно виставка становить метафоричну сув’язь духовного та інтелектуального потенціалу різних культурних традицій: від абстракціонізму, експресіонізму до постмодерністичних експериментів.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39