Обговорили проект Білої книги з питань електронної демократії

20 Жовтня 2015, 12:12
3070

У заході взяли участь представники громадських організацій, органів місцевого самоврядування та студенти.

Під час заходу, що відбувся 15 жовтня, було презентовано Білу книгу з питань електронної демократії, обговорено зміст політики та можливість залучення ОГС до розбудови інфраструктури електронної демократії, повідомляють організатори.

Електронна демократія – це форма демократії, що визначається використанням інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) як основного засобу для колективних розумових (краудсорсінг) і адміністративних процесів на всіх рівнях – починаючи з рівня місцевого самоврядування і закінчуючи міжнародним.

Е-демократія покликана залучити громадян до процесу прийняття рішень, до активної участі у політичному житті, а також для найбільш дієвого спілкування між чиновником та громадянином.

В ході обговорення проекту Білої книги учасники визначили потреби та можливості ОГС у використання ІТ-технологій,  обговорили питання, як використовують інструменти інформаційно-комунікаційних технологій у роботі організацій громадянського суспільства (ОГС), які знання потрібні для активістів організацій громадянського суспільства у сфері інформаційно-комунікаційних технологій, які знання у сфері розвитку електронної демократії потрібні для ефективного використання у повсякденній діяльності, хто має формувати політику у сфері електронної демократії для України, як залучати громадян до користування інструментами електронної демократії.

Директор Департаменту «Центр надання адміністратвиних послуг» Лариса Карп'як зазначила, що ЦНАП відкритий до співпраці з громадськими діячами. Вона закликала їх подавати запити й звернення, свої пропозиції щодо вдосконалення роботи Центру.

Організатори заходу – ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» (м. Вінниця) та ВОГО «Фонд місцевого розвитку» (Луцьк).



Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром