Інфікованих коронавірусом луцьких медиків лікуватимуть за кошти міста 

08 Квітня 2020, 14:07
Інфікованих коронавірусом луцьких медиків лікуватимуть за кошти міста  2704
Інфікованих коронавірусом луцьких медиків лікуватимуть за кошти міста 

Міська рада виділила 500 тисяч гривень для надання матеріальної допомоги на лікування лікарям, іншим медпрацівникам та працівникам міських та обласних лікувальних закладів, що розташовані на території Луцька.

Таким чином, застрахувати медпрацівників. Рішення прийняли під час сесії ради 8 квітня.

Зокрема, депутати вирішили передбачити пів мільйона в межах субвенції, наданої обласному бюджету для інфекційної лікарні на лікування медичних працівників міських та обласних медичних закладів. При цьому визначили граничну вартість лікування для легкої та середньої важкості захворювання на  COVID-19 10 тисяч гривень. Для важкої форми – до 20 тисяч гривень.

«На скільки я знаю, це вперше в Україні буде запроваджено. Якщо хтось з медперсоналу захворів на COVID-19, то з міського бюджету будуть оплачувати лікування цих працівників. Станом на вчора було 20 медиків, які заражені коронавірусом. Тому ми маємо подбати про медиків, які надають і надаватимуть допомогу зараженим COVID-19», – зазначив радник міського голови Ігор Поліщук.

Медикаменти на безоплатне лікування, які задекларував Уряд, ще не надійшли. І начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк зауважував, що невідомо, коли прибудуть. Тому в міськраді вирішили прийняти таке рішення.

Читайте також: 

Підписуйся на наш канал у Telegram: https://t.me/lutsk0

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром