У Луцьку заборонили будівництво на Рівненській

07 Квітня 2020, 17:49
У Луцьку заборонили будівництво на Рівненській 4749
У Луцьку заборонили будівництво на Рівненській

У Луцьку заборонили незаконну забудову на вулиці Рівненській.

Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

«Наприкінці 2018 року виконавчий комітет Луцької міської ради в порушення вимог чинного законодавства, всупереч положенням Генерального плану та плану зонування території міста Луцька, затвердив детальний план території житлового кварталу на вулиці Рівненській, яким у зоні розміщення комунальних підприємств та санітарно-захисній зоні виробничо-складських об’єктів IV-V класів шкідливості передбачено будівництво житла», – йдеться у повідомленні.

Суди першої та апеляційної інстанцій погодилися з позицією прокуратури області й визнали таке рішення виконкому протиправним та нечинним.

Не зважаючи на рішення суду, яке набрало законної сили, не усунувши порушення вимог законодавства, які слугували підставою для його прийняття, виконкомом Луцької міської ради у листопаді 2019 року повторно ухвалив рішення про затвердження містобудівної документації, яка дозволяє будівництво у забороненій зоні. 

У лютому 2020 року знову звернулися в суд, аби визнати і це рішення виконкому протиправним та нечинним. Суд позов задовольнив.

Читайте також: У Луцьку будують центр середньовічної культури

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39