Луцьких гімназисток навчали досвіду успішних жінок Європи

20 Жовтня 2015, 09:18
2637

У Центрі європейської інформації обласної універсальної бібліотеки імені Олени Пчілки маленьких гімназисток Луцька навчали триматися, як пані та досягати успіху.

Своєрідний майстер-клас-лекцію на тему «Успішна жінка в Європі» організували Центр євроінформації та ГО «Інститут волонтерства та громадської співпраці».

На захід були запрошені учні старших класів 4 і 9 луцьких гімназій. Експертка від ГО «Гендерний центр» Ірина Мусій розповіла присутнім про те, якими є успішні жінки в Європі, та чому українкам варто прагнути до успішності та саморозвитку, а також про витоки та зародження феміністичного руху як такого.

«Важливо усвідомити, що саме боротьба жінок Європи в недалекому минулому дала можливість нам сьогодні носити брюки, одягатися як ми хочемо. Ми можемо обирати владу та бути обраними в місцеві ради, маємо право приміряти на себе різні суспільні ролі. І навіть, незважаючи на те, що українське суспільство є й досі патріархальним, ми можемо дозволити собі мирний протест проти цього укладу. Ми маємо на це право, про яке треба не тільки знати, але й застосовувати», - зазначила вона.

На захід замандрував і кіноклуб Docudаys UA із фільмом «Абетка» , який яскраво показує становище жінки в країнах третього світу. Присутні порівняли становище жінок в сучасній Європі та в країнах третього світу. Також експертка закцентувала свою увагу на ситуацію, що склалася в Україні. Зокрема, розповіла про роль жінки на війні.

«Ми дуже мало говоримо про жінок в контексті збройного конфлікту. І часто забуваємо, що жінки також воюють. Вони ж не лише волонтерством займаються, а й зі зброєю в руках захищають мирне життя багатьох українців. Варто про це пам’ятати», - резюмувала голова в ГО «Інститут волонтерства та громадської співпраці» Юлія Євпак.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром