Білоруси попри карантин продовжують будувати об'їзну, яка сполучить траси Київ-Чоп та Рівне-Луцьк

05 Квітня 2020, 16:51
4816

Білоруський «Дорожньо-будівельний трест №2 міста Гомель» не зупиняє на період карантину будівництво Північної об’їзної Рівного.

Торік білоруси виграли тендер на 746 мільйонів гривень і до кінця 2022 року повинні звести «з нуля» 14 кілометрів дороги. Загалом об’їзна, яка сполучить траси Київ-Чоп та Рівне-Луцьк в обхід Рівного, матиме майже 23 кілометри. Про це пише Рівне вечірнє.

Білоруська компанія виграла тендер на будівництво дороги від траси Городище-Рівне-Старокостянтинів (за Великим Житином) до Ходосів, де шляху не було. Від Ходосів до траси Рівне-Луцьк дорога, нагадаємо, є, проте її перебудовуватимуть до належних стандартів дещо пізніше. Активно працюють білоруси ще з зими, зокрема, добре видно їхню роботу тим, хто їздить трасою на Сарни. Проте найбільше скупчення техніки на сьогодні – поблизу Ходосів.

«Карантин на будівництво об’їзної не вплинув, зараз тривають механізовані роботи, і працівники перебувають на великій відстані один від одного, – коментує речник Служби автомобільних доріг у Рівненській області Дмитро Леонтіюк. – Мінімальна відстань на майданчику – між механізатором бульдозера і водієм самоскида – 5-7 метрів. Підрядник працює і здає акти виконаних робіт. У цьому році ми вже йому переказували близько 5 мільйонів гривень. Загалом передбачили 10 мільйонів гривень на цей рік, проте має бути ще одна постанова Кабміну зі збільшеною сумою» – зазначив речник автомобільної служби доріг Рівненщини.

Зараз найбільше техніки сконцентровано біля Ходосів, де буде естакада через яр. Там зводять будівельне містечко, навіть вже завезли будівельні вагончики. На цій ділянці будуть специфічні підготовчі роботи по ґрунтах, адже бурові машини, установки для облаштування буронабивних паль – надзвичайно важка інженерна техніка, для неї потрібно підготувати спеціальний майданчик. Також підрядник веде роботи біля залізничного полотна поряд з Ходосами, а також поблизу сарненської траси, де кладуть водопропускні труби.

19 березня «ДБТ №2 м. Гомель» отримав від Служби автодоріг 5,25 мільйона гривень, торік – 4,2 мільйона гривень. Працюють над будівництвом Північної об’їзної як приїжджі білоруси, так і українські наймані працівники.

Північна об’їзна – єдиний проєкт, який на сьогодні реалізовують на автошляхах державного значення на Рівненщині, окрім хіба дрібного ямкового ремонту. На решту об’єктів або ще не провели тендери, або поки немає фінансування.

 

Коментарі
06 Квітня 2020, 15:04
Так вони шизонутого Бацька слухають
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром