У Луцьку говорили про набір на контрактну службу

24 Лютого 2017, 19:36
2010

Сьогодні, 24 лютого, відбулося чергове засідання ради оборони області за участю голів райдержадміністрацій, районних рад, міських голів, а також військових комісарів.

Про це пише Волинська правда.

Для початку голова облдержадміністрації Володимир Гунчик повідомив, що вже підготовлена угода між обласною державною адміністрацією та командуванням військової частини В 0259 про шефські зв’язки і взаємодопомогу, відповідно до Указу Президента № 44 від 11 лютого 2016 року. Опісля підписання даної угоди, відповідну роботу з іншими військовими частинами, що розташовані на території Волинської області, продовжать.

Зокрема, в рамках підготовки змін до обласного бюджету на 2017 рік задекларовано виділити частину коштів для військових частин області, для ГУ Нацполіції Волинської області щодо реалізації програмам «Безпечне місто» та «Боротьба з тероризмом», а також для управління ДСНС у Волинській області аби поповнити відповідні резерви.

Окрім того, відповідно до наказу прокурора області Максима Киричука створено міжвідомчу робочу групу з протидії незаконному видобутку бурштину на території області, яка також буде займатись розкриттям і розслідуванням кримінальних правопорушень за такими фактами. До складу цієї групи входять представники правоохоронних структур, центральних органів влади, обласної державної адміністрації тощо. А очолює її – перший заступник прокурора Волинської області Віктор Швидкий. Відтак, керівник найвищої звернувся з проханням до керівників районів, де знаходяться поклади бурштину, максимально сприяти роботі цієї міжвідомчої робочої групи.

Опісля обласний військовий комісар Роман Кулик проінформував членів ради оборони області про хід виконання завдань вищого військового керівництва держави та Генерального штабу ЗС України щодо обсягів комплектування військових частин кандидатами на військову службу за контрактом у 2017 році.

– В першому кварталі 2017 року завдання для військового комісаріату області складає 300 чоловік. Всього, в січні 2017 року направлено 74 кандидати. В лютому встановлено два цикли для подачі на контракт. Перший – з 1 по 16 лютого, другий триватиме з 25 по 27 лютого. В лютому, за перший цикл, 31 кандидат направлений до навчальних закладів, а 15 – до військових частин. Загалом це 120 чоловік, що складає 40% від запланованого, – зазначив Роман Анатолійович.

Відтак, Володимир Гунчик звернувся з проханням активізувати роботу з даного напрямку.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром