Вночі у Луцьку знову горів берег Стиру. ФОТО

04 Квітня 2020, 09:19
Пожежа у Луцьку 4059
Пожежа у Луцьку

У Луцьку вночі знову палав берег річки Стир. 

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив лучанин Микола Жичук. Він сфотографував пожежу із вікна свого дому. 

Надзвичайна ситуація трапилася близько 22:00 у п'ятницю, 3 квітня. На світлинах видно масштабне горіння. 

Горить берег річки Стир
Горить берег річки Стир

Горить берег річки Стир
Горить берег річки Стир

Раніше рятувальники закликали громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті та не провокувати пожежі у природних екосистемах. Просили не спалювати сміття та рослинні залишки на відкритих територіях.

«Пам’ятайте! Спалення сухої рослинності забороняється законодавством України та передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність з відповідним накладенням штрафів. Зокрема, згідно з Законом України «Про охорону атмосферного повітря» забороняється спалювання сухої рослинності, соломи, стерні чи опалого листя. За вчинення даного порушення передбачена адміністративна відповідальність відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення і тягне за собою накладення штрафу на громадян від 10 до 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (170 – 340 грн.), ті ж дії вчинені в межах території та об’єктів природно заповідного фонду, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від 20 до 40 неоподаткованих мінімумів (340 – 680 грн.). Відповідно до ст. 245 Кримінального Кодексу України – підпали караються штрафом від 300 до 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (5100 – 8500 грн.) або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той же період. Ті ж дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років», – ідеться на сайті ДСНС України у Волинській області. 

Також рятувальники наголошують, що кожен підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищуючи живу природу, а несе пряму загрозу життю та здоров’ю людей.

Читайте також: Впродовж доби у Луцьку та районі загасили 7 пожеж сухої трави

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром