Після 10 років судової тяганини із луцького ПАТ стягнули 190 тисяч гривень

23 Лютого 2017, 20:49
1401

Завдяки прокуратурі на рахунок державної інноваційно-кредитної установи надійшло понад 190 тис. грн.

Завдяки зусиллям відділу представництва інтересів громадянина або держави в суді прокуратури області частково виконано рішення господарського суду Волинської області у справі за позовною заявою прокуратури Волині до ВАТ "Луцький райагропостач" (ПАТ "Орлея"). Прокурори домагалися звернення стягнення на предмет застави за інноваційним договором, - повідомляють у прокуратурі Волинської області.

Ще 2001 року ВАТ "Луцький райагропостач" уклало договір застави майна, згідно з яким забезпечило зобов’язання за інноваційним договором щодо надання кредитних коштів товариству "Авгур" з метою виконання інноваційного проекту "Впровадження технології виробництва сучасних теплоізолятивних матеріалів".

Через те, що товариство "Авгур" своїх зобов’язань за кредитним договором не виконало й збанкротувало, прокуратурі довелося звернутися до суду,  аби, домігшись звернення стягнення на предмет застави, повернути державній фінансово-кредитній установі кошти. Господарський суд Волинської області задовольнив позовні вимоги прокурорів.

Після неодноразових оскаржень ПАТ "Орлея", які тривали майже 10 років, рішення місцевого суду, наказу про примусове виконання цього рішення, постанови про відкриття виконавчого провадження, оцінки майна, на прилюдних торгах один із об’єктів заставного майна продано і на рахунки Державної інноваційної фінансово-кредитної установи надійшло понад 190 тис. грн.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024