Якою «хлоркою» чистити басейн школи олімпійського резерву так і не вирішили

23 Лютого 2017, 16:58
2945

У Луцьку намагалися вгамувати скандал через питання використання спеціальних речовин для очистки басейну дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву плавання. 

Розбиралися із проблемою під час прес-конференції у четвер, 23 лютого, повідомляє видання «ВолиньPost». 

Як розповідає заступник міського голови Юрій Молиця, управління з питань фізичної культури та спорту оголосило на початку року тендер на очистку басейну. В результаті на нього подали пропозиції три фірми: «Влада-еко», «Аквастандарт» та «Волиньхімконтроль». 

Перша фірма запропонувала ціну 150 тисяч, потім – 120, друга – 135 тисяч гривень, третя – 360 тисяч. Проте пропозиції компанії «Влада-еко» відхилили через недостовірну інформацію щодо сплати податків та зборів. 

Суть проблеми полягає в тому, що «Аквастандарт» пропонує для очистки басейну речовину – гіпохлорит натрію марки А, яка дешевша, а «Волиньхімконтроль» – гіпохлорит натрію марки Е. Саме цим пояснюють різницю в ціні – більше, ніж 200 тисяч гривень. 

За словами Моклиці, він не бачив жодного офіційного документу, у якому підтверджено, що дорожча речовина краща і безпечніша. До того ж він заявляє про те, що гіпохлорит натрію марки Е можуть привозити у басейн для очистки неопломбованим та без відповідних сертифікатів. 

«Якщо щось станеться, хто буде відповідати?» – пояснює посадовець. Натомість депутат міської ради Костянтин Петрочук заявляє, що дорожчий гіпохлорит має вищий клас безпеки і може гарантувати її для дітей. Мовляв, використання дешевшої речовини призвело до того, що його дитина, яка плавала в басейні, отримала «висип» на шкірі. 

Натомість Юрій Моклиця заявляє, що гіпохлорит натрію марки А використовують у басейні обласної лікарні і там на нього скарг немає. До того ж він широко використовується в Україні. 

Представник фірми «Аквастандарт» Віктор Савка пояснює, що між двома гіпохлоритами різниця в концентрації і властивостях, але не якості чи безпечності. Безпека, мовляв, залежить від того, яку концентрацію цієї речовини дадуть під час очистки. Натомість на марку Е ціну суттєво завищили і подали на тендер у значно вищій концентрації. До того ж дорожчий розчин варто виробляти просто на місці або перевозити за кілька годин, бо він нестабільний. 

У підсумку Юрій Моклиця заявив про рішення скасувати тендер із юридичних причин і почати по-новому, при цьому чіткіше сформувати технічне завдання щодо речовин для очистки басейну.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром