На деякі цільові міські програми кошти взагалі не виділяли

23 Лютого 2017, 16:41

Серед 42 цільових міських програм кошти з луцького бюджету торік не виділяли на реалізацію п’яти, серед яких «Житло для молоді» та програма етично-екологічної культури.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 23 лютого, інформує видання «Волинські новини».

Так, директор департаменту економічної політики Олександр Озінович повідомив, що у 2016 році 42 цільові програми потребували фінансування у сумі 350,5 мільйона гривень. Проте, на їх реалізацію передбачили 303,3 мільйона, а профінансували 266,1 мільйона або 87,7% до бюджетних призначень.

Зокрема, 19 програм профінансували у обсязі від 80 до 100%, а п’ять не фінансували взагалі. Це програма розвитку паліативної допомоги, програма «Житло для молоді» в частині надання довгострокових пільгових кредитів громадянам, програма створення містобудівного кадастру на території Луцька, програма розвитку малого та середнього підприємництва та програма формування етично-екологічної культури, гармонійних відносин людини і природи для дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів міста Луцька на 2016-2018 роки. Посадовець пообіцяв, що докладний звіт за результативними показниками кожної з програм надаватимуть головні розпорядники коштів.

Своєю чергою, директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова зауважила, що відсутність фінансування низки програм пояснюється тим, що не надходило заявок від розпорядників коштів.