Заборону приватизації землі у Старому місті хочуть скасувати

23 Лютого 2017, 14:39
2061

Територію Старого міста Луцька хочуть внести до земель історичного ареалу, але скасувати повну заборону приватизації землі тут не можна. 

Про це розповів начальник відділу охорони культурної спадщини Петро Троневич під час засідання «бюджетної» комісії міської ради у четвер, 23 лютого, інформує видання «ВолиньPost». 

За його словами, наразі люди не можуть приватизувати житло на території Старого міста через обмеження для земель історико-культурного призначення. Тому в Старе місто фактично не можуть йти інвестиції. 

Троневич заявив, що варто скасувати цю заборону, щоб дати можливість приватизовувати житло та інвестувати у відновлення будинків. При цьому він пояснює, що «свавілля» на цій території не буде. Адже в межах земель історичного ареалу всі роботи мають погоджувати не тільки у Луцьку, але і «в Києві» у профільному Міністерстві культури, зокрема щодо збереження пам’яток, забудови, висотності тощо. 

Петро Троневич вважає, що поки немає жодного документу, яким зафіксована межа історико-культурного заповідника. Натомість заступник директора Віктор Баюк вважає, що межі чітко зафіксовані в Генеральному плані та іншими документами.

Коментарі
23 Лютого 2017, 17:53
Як можна тримати таких тупих невігласів в кабінетах міста. І це говорить колишній зам.директора заповідника. Це той, хто фактично знищив його і розікрав. Ось тепер вилазять основні цілі так званого історико-архітектурного опорного плану, який вже в народі охрестили як "порноплан троневича-козлюри". Головна мета скасувати заповідник і дозволити приватизувати землі під забудову. А це Старий ринок і Ковельська, 17 (за Інститутом мистецтв), Замкова площа, ділянка колишнього заводу "Спектр". Заповідника більше не буде. Це все вже прописано в документах. На ваших очах ця мерзота вбиває осиновий кіл в нашу історію... ((((
24 Лютого 2017, 03:53
Цілком підтримую попередній коментар! Дірвались до влади, і торгують усім, що бачать, до чого тільки руки свої загребущі дотягнуть!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром