За п'яне водіння у Луцьку сільського голову Піддубців оштрафували на 10 тисяч

23 Лютого 2017, 09:18
1804

Луцький міськрайонний суд за водіння в стані алкогольного сп'яніння призначив 10 тисяч гривень штрафу та на рік позбавив водійських прав голову сільради Піддубців Бориса Горбатюка

Про це йдеться в постанові Луцького міськрайонного суду від 16 лютого, повідомляє «Четверта влада». 

Сільського голову на авто «Nissan X-Trail» патрульні поліцейські зупинили 21 листопада минулого року у Луцьку на вулиці Рівненській. У нього помітили ознаки алкогольного сп`яніння: нестійка хода, запах алкоголю з порожнини рота, нечітка вимова та координація рухів. Однак, від проходження огляду на стан алкоспяніння у встановленому законом порядку посадовець відмовився. 

На судове засідання, призначене на 16 лютого, сільський голова, брат колишнього народного депутата від Партії регіонів Анатолія Горбатюка Борис Горбатюк не з`явився, але подав на адресу суду клопотання про відкладення справи. Це вже було не перше таке клопотання Бориса Горбатюка, і розгляд справи кілька разів відкладався, тож суд запідозрив його у зловживанні своїми процесуальними правами з метою уникнення відповідальності. Адже, якщо суд не винесе постанови в справі про адмінправопорушення протягом трьох місяців з часу його скоєння, то змушений буде закрити її через закінченням термінів притягнення до адмінвідповідальності. 

Тому справу Бориса Горбатюка суд вирішив розглянути за його відсутності. 

Зрештою, взявши до уваги складений патрульними протокол на водія, висновок Волинського обласного наркологічного диспанесеру та письмові пояснення, суддя Луцького міськрайонного суду Ігор Ясельський постановив визнати винним сільського голову Піддубців в адміністративному правопорушенні та оштрафувати його на 10 тисяч 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік. Також посадовець має сплатити 320 гривень судового збору. 

Поки не відомо чи буде оскаржувати сільський голова таке рішення в апеляційній інстанції. Для цього у нього є ще кілька днів. Разом з тим, посадовець на початку лютого подав зустрічну заяву до Луцького міськрайонного суду на дії патрульних поліцейських з вимогою скасувати постанову про притягнення його до відповідальності і закрити справу. Судове засідання заплановане на 12.00 годину 27 лютого. 

Нагадаємо, це не перше затримання патрульними Бориса Горбатюка. Рік тому копи зупинили його за використання на своєму авто заборонених проблискових маячків. Тоді його оштрафували на 8500 гривень.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром