Волинь отримала маски, тести, рукавиці, термометри та захисні костюми

30 Березня 2020, 15:58
Волинь отримала засоби захисту 5128
Волинь отримала засоби захисту

Волинська область отримала спонсорську допомогу: привезли додаткові маски, тести, рукавиці, термометри та захисні костюми. Розподілять це між всіма медзакладами області.

Про це йшлося під час брифінгу у Волинській ОДА 30 березня.

За словами начальника управління охорони здоров’я ОДА Ігоря Ващенюка, на Волині сьогодні проводять навчання для персоналу, якщо різко збільшиться кількість тих, що захворіли, чи тих, хто має симптоми.

«В області створені мобільні бригади, слава богу, з сьогоднішнього дня можемо проводити діагностику на місці. Тому збільшиться кількість таких аналізів. Якщо буде серйозна підстава вважати, що пацієнт має СОVID-19, то до нього приїжджатиме спецбригада. Ми їх створили в кожному центрі первинної медико-санітарної допомоги. За сьогодні-завтра їх повністю оснастимо засобами індивідуального захисту, аби люди виїжджали захищеними. Тому створюємо такі бригади, вони будуть навчені і розпочнуть роботу найближчим часом», – зауважив Ігор Ващенюк.

Окрім того, каже Ващенюк, була велика проблема з масками та рукавичками. Та сьогодні ситуація покращується. Є також проблеми й з костюмами. Проте є організації, які готові їх шити. Плюс до того, поступили костюми зі спонсорської допомоги.

«Тому, думаю, і тут найближчим часом вирішимо питання. Найбільшою проблемою було проведення діагностики в нас в області. На сьогодні цю проблему теж вирішили. Якщо є підозра, то ми в той же день можемо дізнатися результати», – зазначив Ігор Ващенюк.

Заступниця голови ОДА Тетяна Щербак додала, що 23 мобільні бригади організували по всій території Волині. Вони виїжджатимуть до людей, в яких виявлятимуть підозри.

Також біля восьми лікарень першої хвилі в області облаштували вчора намети. У них в першу чергу перевірятимуть, чи інфікована людина, чи ні, щоб вберегти здорове населення.

«По наметах діємо на випередження. Поки нема масового поступлення пацієнтів. Але ми маємо бути вже підготовленими», – підкреслив Ігор Ващенюк.

Читайте також: Людей, в яких виявили температуру на в'їзді в область, перевірятимуть медики

 

Підписуйся на наш канал у Telegram: https://t.me/lutsk0

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром