Луцьку дадуть мільйони

19 Жовтня 2015, 09:08
3975

Луцьку нададуть пільговий кредит на реалізацію енергозберігаючих заходів.

На кредитній раді Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО), яка відбулась 15 жовтня цього року, було погоджено надання місту Луцьку пільгового (під 3% річних) кредиту в розмірі 10,4 млн грн., повідомляє відділ інформаційної роботи Луцької міськради.

За рахунок кредитних коштів планується реалізувати енергозберігаючі заходи в Палаці учнівської молоді, загальноосвітніх школах № 1 ,16,21 та дитячих садочках № 4, 13,27,31 .

Планується встановити сучасні індивідуальні теплові пункти, здійснити заміну вікон на енергозберігаючі, частково провести утеплення фасадів, утеплити дахи, здійснити модернізацію системи освітлення, водопостачання та насосного обладнання в басейнах.

Всі ці заклади фінансуються з бюджету міста. Тому реалізація цього проекту, окрім покращення умов перебування та естетичного вигляду будівель, дозволить значно зменшити витрати на їх утримання.

Приємно й те, що НЕФКО планує звернутися до фонду Е5Р щодо збільшення розміру проекту за рахунок надання додаткових ГРАНТОВИХ коштів в розмірі до 200 тис. євро (4,8 млн грн). Це безповоротна позика, яка може бути використана на додаткові заходи з енергозбереження (в школах, дитсадках, закладах освіти та на модернізацію зовнішнього освітлення в місті).

Нагадаємо, що місто Луцьк вже має досвід співпраці з НЕФКО. В результаті отримання попереднього кредиту в розмірі 400 тис. євро, енергозберігаючі заходи були впроваджені в гімназії №21, школах №№5,10, дитсадках №№11, 21, а також у Луцькі міській клінічні лікарні. У вказаних установах інсталювали індивідуальні теплові пункти, здійснили заміну вікон, замінили обладнання в басейнах, оновили систему освітлення, утеплення в гімназії №21.

Також майже 500 тисяч євро виділено на вирішення проблем в системі водопостачання.

Всього працівники міської ради та комунальних підприємств вже напрацювали залучення в місто майже 500 млн грн від різних міжнародних фінансових інституцій для впровадження енергозберігаючих технологій та інфраструктурних проектів. Зараз в стадії вирішення залучення в місто ще майже 450 млн грн.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром