Лучан пропонують штрафувати за безквитковий проїзд у маршрутках

22 Лютого 2017, 16:15
2090

До міської ради звернувся лучанин з проханням заснувати посаду незалежного контролера для перевірки проїзних документів у пасажирів міського транспорту.

Сьогодні, 22 лютого, на сайті Єдиної системи місцевих петицій розмістив Слива Вадим Васильович клопотання «Контроль проїзних документів в громадському транспорті».

Мотивує своє звернення лучанин тим, що вирахувати справжню рентабельність перевезень на сьогоднішній день практично нереально, оскільки немає обліку квитків, а отже і кількості перевезених пасажирів. Отож, пропонує зобов'язати управління транспорту заснувати посаду незалежного контролера для перевірки проїзних документів у пасажирів.

«Достатньо 2-4 людини на місто, які б протягом дня за випадковим вибором переходили з однієї маршрутки в іншу, перевіряли квитки у пасажирів та штрафували тих, хто їде без квитка. Це, в свою чергу, простимулює пасажирів вимагати від водія видавати квиток в обмін на отриману плату за проїзд. А оскільки квитки – це номерний документ, то можна буде прослідкувати, яку кількість пасажирів було перевезено за день», – пише він. 

До того ж, посаду контролера потрібно буде зберігти і після впровадження в міському транспорті системи електронного квитка, щоб не було ситуації, коли замість електронної оплати водій буде пропонувати проїзд за оплату готівкою.

«Одночасно, контролер може перевіряти якість надання послуг перевізником – чистоту в автобусі, культуру поведінки водія, музику в салоні та інше», – закінчує пан Слива.

Коментарі
22 Лютого 2017, 22:29
Давно піднімаю це питання але МіськРаді це не потрібно а перевізники як вогня бояться продажу та обліку квитків.
23 Лютого 2017, 11:12
Цікаво подивитись як це буде виглядати особлибо в годину пік))))))
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром