Луцьк умився кривавими слізьми: містяни попрощалися із загиблим Максимом Гринчишиним

22 Лютого 2017, 16:14
5509

Сотні лучан зібралися у центрі міста для того, щоб в останню путь провести свого співвітчизника, загиблого Героя Максима Гринчишина.

Відспівували тіло покійного у середу, 22 лютого, у Свято-Троїцькому соборі.

У храмі, на площі перед собором та на Театральному майдані зібралися сотні лучан, які разом із рідними та побратимами помолилися за душу загиблого.

«Думаєш, які слова підібрати, щоб вони стали втіхою для родини, розумінням для нас з вами, навчанням для дітей. Які підібрати слова, коли скорбить Всесвіт… Сьогодні ми можемо споглядати на коровай, який стоїть на столі. Кого ховаємо? Ховаємо молоду людину, яка своїм життям визначила служіння народові», – промовив митрополит Михаїл по закінченню заупокійної молитви.

Після цього тіло бійця під звуки пісні «Гей, пливе кача» урочисто понесли до Театрального майдану. Свою шану Героєві люди віддавали, стоячи на колінах. Цього дня на головній площі міста лунали співчуття родині загиблого, близьким, а також спогади про Максима Гринчишина, який до останнього боронив кордони нашої країни.

«Шановна родино, прийміть наші співчуття… Ворожа куля обірвала це прекрасне життя. Тисячі лучан сьогодні схиляють голови у світлу пам'ять патріота, Героя, відданого сина України. Я прошу вибачення у вас за те, що ми усі разом не змогли зберегти це молоде життя», – виголосив голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик.


 

Потому слово надали бойовому побратиму Максима Гринчишина Сергію Гочі, який наголосив на тому, що загиблий Герой був справжнім патріотом, відданим своїй Вітчизні. Натомість брат покійного Дмитро Гринчишин закликав докласти усіх зусиль, щоб якомога швидше покласти край смертям на сході України.

«Не може це довго продовжуватися… Люди уже звикли до того, що ховають стільки бійців. Треба щось робити… Ясно, що ми все не поміняємо відразу, але хоча б тут, на місцях, зможемо навести порядок… А поки постає питання, чи народиться у нас взагалі наступне покоління. Ми не можемо затягувати», – зазначив Дмитро Гринчишин.


 

Спогади про найкращого хлопця, наймужнішого воїна, пролунали з уст коханої Максима Гринчишина:

«Мені дуже боляче говорити, але я мушу бути сильною, він би хотів, щоб я була сильною. Для мене він був не лише коханим хлопцем, а й взірцем справжнього воїна і чоловіка, – зі сльозами на очах промовила дівчина, – це була людина, яка із самого свого народження обрала праведний шлях. Я дякую долі за те, що ця людина була у моєму житті».


 

На завершення громадянської панахиди, закликала припинити все нові і нові смерті бійців мати покійного – Лариса Гринчишин.

«Зробіть щось! Зупиніть цю війну, хай не плачуть матері! Захистіть нашу Україну!» – крізь сльози мовила матір загиблого.

Опісля урочистого гімну, люди вирушили до Київського майдану. Дорогою лучани утворили своєрідний коридор шани. Центральним проспектом міста не курсували автомобілі, а перехожі схиляли голови перед Героєм, який віддав життя за рідну Україну.

Поховали Максима Гринчишина на міському кладовищі у селі Гаразджа.

2







Депутат Луцькради Микола Собуцький
Депутат Луцькради Микола Собуцький





Матір загиблого бійця Лариса Гринчишин (в центрі)
Матір загиблого бійця Лариса Гринчишин (в центрі)

Співчуття родині висловила секретар Луцькради Юлія Вусенко
Співчуття родині висловила секретар Луцькради Юлія Вусенко

Заступники міського голови Андрій Киця (зліва) та Сергій Григоренко
Заступники міського голови Андрій Киця (зліва) та Сергій Григоренко





Перший заступник міського голови Тарас Яковлев (зліва), секретар Луцькради Юлія Вусенко та голова облдержадміністрації Володимир Гунчик
Перший заступник міського голови Тарас Яковлев (зліва), секретар Луцькради Юлія Вусенко та голова облдержадміністрації Володимир Гунчик

1
Побратим Максима Гринчишина Сергій Гоча
Побратим Максима Гринчишина Сергій Гоча



Депутат Луцькради Валерій Бондарук (в центрі)
Депутат Луцькради Валерій Бондарук (в центрі)







1









Депутат Луцькради Олександр Кравченко
Депутат Луцькради Олександр Кравченко

Депутат Луцькради Алла Надточій
Депутат Луцькради Алла Надточій

Депутат Луцькради Ігор Поліщук
Депутат Луцькради Ігор Поліщук

Депутат Луцькради Сергій Була
Депутат Луцькради Сергій Була






 

Оксана ВЛАСЮК

Фото Романа ДОМБРОВСЬКОГО

Коментарі
22 Лютого 2017, 18:49
ти віддал життя за нас .за нашу Украіну.Низько вклоняюсь перед тобою.Щирі співчуття рідним і знайомим.Нехай тобі земля буде пухом.
22 Лютого 2017, 18:56
Для чого нам прізвища луцької "еліти" ? Краще батьків покажіть, котрі героя виховали!
22 Лютого 2017, 19:26
повністю з Вами згідна, то горе батьків
22 Лютого 2017, 19:54
То ж і фото родичів є. Весь Луцьк і вся країна скорблять разом із батьками
22 Лютого 2017, 20:27
Царство небесне герою!!! Вічна память!!! ( Але - правда, навіщо це підписування фізіономій депутатів, ну - зайве)
22 Лютого 2017, 22:58
Ніби хтось не знає чиновників!!!<br/>Царство небесне Герою!<br/>Вічна наша пам&quot;ять!!!
23 Лютого 2017, 01:57
Скажіть,а чому до тих хто загинув за Україну навіть після смерті відношення різне...? Ми ж стількох волинян поховали...-Царство Небесне. Але такого прощання ні за ким не було... ЧОМУ???
23 Лютого 2017, 10:53
Я цілком з Вами погоджуюсь. На це питання досі не знайшла відповідь , навіть сама для себе. Уявити що відчувають мами , які провели своїх синів в останню путь без таких почестей, просто не можливо. Напевно в кожної мами з болем в душі і з зіщимленим серцем постане питання : &quot;А мій син гірший чи якийсь не такий???&quot; Рахую не варто влаштовувати такі показухи, а робити однаково для всіх , всі однакові і всім однакова дяка, шана,і вічна пам&quot;ять.
23 Лютого 2017, 13:13
Бо родич колишньої дружини Тимощука-футболіста
23 Лютого 2017, 13:14
Та й народ треба чимось зайняти. Щоб менше мови про тарифи, третій майдан та інші проблеми в державі.
Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром