Картина тижня: 12-18 жовтня - побиття кандидатів, жорстоке вбивство та новий звіринець

18 Жовтня 2015, 23:00
2973

Яким запам’ятався журналістам «Район.Луцьк» тиждень, що минув, читайте у нашій традиційній рубриці.

Борщ від мера. У місті уперше влаштували фестиваль сімейної кухні. У Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки імені Лесі Українки гості фестивалю мали змогу поласувати смаколиками. Тут готували куліш, борщ, сало та інші традиційні українські страви. Також лучани мали змогу покуштувати борщ від Миколи Романюка. Для відвідувачів готували імбирний чай та глінтвейн, а представники кримськотатарської національності частували лучан традиційними солодощами – печивом кураб′є.

Побили кандидата у депутати. Тілесні ушкодження 39-річний лучанин Сергій Вірний отримав біля під’їзду будинку, де проживає.12 жовтня о 11:25, в чергову частину Луцького МВ УМВС України у Волинській області надійшло повідомлення від лікаря центральної міської лікарні про те, що до них із тілесними ушкодженнями звернувся кандидат у депутати до Волинської обласної ради від одної із політичних партій, повідомили волинські правоохоронці.

Політики-театрали. Представники Партії Зелених зібралися під стінами міської ради та вимагали включити гарячу воду і опалення. Мітингувальники стверджували, що відключення гарячої води та її нещодавнє повернення, не що інше як передвиборчий хід. 


 

Жертва політики.  Сергія Рижкова, кандидата у депутати від «Самопомочі», побили при свідках та камерах. Напад на кандидата у депутати не пов’язують з його діяльністю у «Самообороні Волині», оскільки з 1 до 26 жовтня він призупинив її у цій організації. Відомо також, що раніше прямих погроз на свою адресу Сергій Рижков не отримував. Політичні соратники інцидент пов’язують винятково з передвиборчою діяльністю кандидата.

П'яним не місце за кермом. Лучанки Вікторія Чуб та Анна Лаць, перебуваючи за кермом службового авто, потрапили у ДТП напроти торговельного центру «Порт Сіті».Зіткнення відбулося на світлофорі: коли авто марки «Hyundai» рушало з місця, його несподівано наздогнав «Citroen Berlingo».

Брат убив брата. У Луцьку брат ножем убив брата, тепер йому загрожує до 10 років позбавлення волі. Звістка про смерть 36-річного чоловіка надійшло до правоохоронців від лікаря швидкої медичної допомоги.Постраждалого виявили у власній квартирі. На його тілі правоохоронці помітили ознаки насильницької смерті – ножові поранення.


 

Вогняне шоу від націоналістів. У Луцьку у День захисника України відбулась смолоскипна хода та запалювання повстанської ватри. Ініціаторами заходу став «Національний Альянс», проте у дійстві взяли участь й інші організації, у тому числі і футбольні фанати. Хода відбувалася виключно під блакитно-жовтими та чорно-червоними стягами, жодна партійна символіка не використовувалась.


 

Діти сонця. Відбувся круглий сіл з нагоди десятиріччя від створення громадської організації батьків, чиї діти страждають синдромом Дауна.На засідання круглого столу завітали представники волинської організації «Даун-синдром», батьки дітей та гості із Києва. До 2016 року У Луцьку планують відкрити Центр денного перебування та зайнятості для молодих людей з особливими потребами після 18 років. Також створити майстерні для осіб з розумовою неповносправністю,  аби вони могли працювати та відчувати себе повноцінними членами суспільства.


 

Мир ростиме у школі. Учні школи №5 посадили дерева на території навчального закладу й пов’язали на них жовто-блакитні стрічки із двома голубами.В рамках Всесвітньої ініціативи «Trees of Peace» у Луцьку за перший день акції було висаджено понад 100 дерев.


 

Річниця ПУМу. В Палаці учнівської молоді вихованці влаштували свято ювілею і подякували за оновлене на майже 6 мільйонів гривень приміщення.Капітальний ремонт другого корпусу ПУМу завершили якраз до дня народження закладу. 


 

Змагання за звання красуні. Двадцять красунь з різних регіонів України змагалися за звання «Міс Принцеса України» у Луцьку.Фінал шостого національного конкурсу «Міс Принцеса України 2015» відбувся 17 жовтня.Найгарнішу обирали серед двадцяти конкурсанток. До складу журі увійшли заслужений артист України Ірина Шабан, учасниця конкурсу «Євробачення» Марія Яремчук, народна артистка України Тетяна Горобець та народний артист України Тарас Петриненко. Очолив журі генеральний продюсер Олександр Главацький.

Нове житло для тварин. Реконструйований звіринець з новою огорожею, вольєрами і доріжками радо зустрів іноземних та місцевих гостей. На відкриття зоопарку завітали координатори проекту «Модернізація зоопарків в Замості та Луцьку, а також опрацювання концепції створення рекреаційної зони в Жешуві з метою розвитку транскордонного природного туризму» Марчін Грабські та Олександр Ковальський, мер міста Микола Романюк, перший заступник міського голови Тарас Яковлев, а також директори зоопарків з різних міст України та гості з Польщі.


 

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром