Завершується судовий розгляд скарги екс-правоохоронця Куприянчика щодо їзди у стані сп’яніння

22 Лютого 2017, 10:53
2802

Завершується розгляд апеляційної скарги щодо визнання винним екс-правоохоронця Сергія Куприянчика  у керуванні авто в стані сп’яніння.

Передостаннє засідання відбулося 13 лютого, а завершальне буде у четвер, 23 лютого, пише «Громадське.Волинь».

Нагадаємо, що у ніч з 12 на 13 жовтня 2016 року луцькі патрульні поліцейські зупинили авто колишнього старшого інспектора дозвільної системи СОГП Луцького відділу поліції Сергія Куприянчика через можливе вчинення ДТП. Згодом почули запах алкоголю від водія і склали на нього протокол. Луцький міськрайонний суд визнав його винним, проте водій подав у апеляцію.

У суді свідчення сторін суттєво відрізнялися. Брат скаржника (теж екс-прпвоохоронець) Олександр Куприячник заявив, що йому відомо зі слів, нібито, справжнього водія (свідок Петро Гаврилюк. На минулих засіданнях заявляв, що саме він керував автомобілем), що Куприянчик не був за кермом. Також, що не чинив опір поліцейським. Найголовніше питання стосувалося, чи відмовлявся Сергій Куприянчик від освідування. Сам правопорушник стверджує, що відмовлявся.

Натомість свідки Сергій Абрам та Петро Лисиця ствердили, що особисто чули, як той відмовлявся проходити алкотест на місці затримання і запропонував патрульним поїхати у наркологічний диспансер.

Інспектор Управління патрульної поліції Луцька Павло Шелест також стверджує, що Куприянчик мав бажання їхати у лікувальний заклад і висловлював це. Проте там уже відмовився проходити освідування. Під час судового розгляду адвокат Куприянчика Вікторія Ханзерук намагалася вияснити, чи були у наркодиспансері свідки. Так, суд зрозумів, що на місці затримання свідки чули відмову Куприянчика від проходження алкотесту, але, коли той відмовився проходити будь-які тести і в наркодиспансері, їх вже не було.

Додамо, що в авто  марки BMW, яке зупинили з Куприянчиком провели обшук. В ньому виявили кількасот грам бурштину, бланки суворої звітності – дозволи на зброю, та печатку громадського формування «Варта порядку».

Це підтверджено в ухвалі судді Луцького міськрайонного суду Андрія Сівчука щодо клопотання прокурорів:

«Досудовим розслідуванням встановлено, що 13 жовтня 2016 року в чергову частину Луцького ВП ГУНП Волинської області надійшов рапорт від оперуповноваженого УВБ Волинської області ДВБ МП України капітана поліції ОСОБА_4, про те, що 13 жовтня 2016року приблизно о 01 год. 30 хв., під час несення служби ним було виявлено факт незаконного знаходження документів, а саме дозволів на отримання зброї, печаток, в салоні автомобіля НОМЕР_2, яким керував колишній працівник дозвільної системи МВС України у Волинській області ОСОБА_3, що може свідчити про крадіжку вказаних документів та потребує перевірки даного факту.

Прокуратура мала намір взяти під арешт бурштин, проте, суддя відмовив правоохоронцям, адже кримінальна справа відкрита  за ст.  357 КК – Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження».

Авто Куприянчика зареєстроване на його дружину – Олесю.

Під час затримання він перебував у салоні авто з поліцейською ГУ Національнної поліції Іриною Осійчук. Остання не свідчила у суді щодо дій Куприянчика. Наразі відомо, що її не притягували до дисциплінарної відповідальності за ймовірне не припинення правопорушення.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром