У Луцьку створять осередки дистанційного навчання

28 Березня 2020, 14:53
Зіновія Лещенко 4208
Зіновія Лещенко

У Луцьку створять опорні ресурсні осередки для дистанційного навчання школярів на карантині.

Про це розповіла начальниця управління освіти Луцької міськради Зіновія Лещенко в ефірі телеканалу «Аверс».

За словами головної освітянки міста, деякі школи не мають можливості організувати повноцінне дистанційне навчання. Тому прийняли рішення створити опорні ресурсні осередки дистанційного навчання.

«На сьогодні ми напрацьовуємо те, чого роками не було. І ми дуже довго думали, як ще краще організувати процес», – зазначила Зіновія Лещенко.

У таких осередках будуть зосереджені конспекти, відеоуроки, посилання на корисні навчальні матеріали та джерела інформації для батьків та педагогів. Усі матеріали розподілять за предметами та класами. Їх планують розмістити на сайті Міжшкільного навчально-виробничого комбінату. Проте, Зіновія Лещенко додала, що про це ще нікого не попереджали, а офіційна заява буде в понеділок, 30 березня.

«Насправді, це дуже складно подати матеріал навчальної програми в онлайн-режимі. Наприклад, я вчителька і могла б провести урок у будь-якому класі. Але викладання онлайн вимагає набагато більшої і складнішої підготовки. З великого масиву інформації потрібно виділити ті тези, без яких подальше здобуття знань із певного предмету буде неможливим», – додала начальниця управління освіти.

Зіновія Лещенко також зазначила, що до кінця навчального року, якщо карантин знімуть 24 квітня, є час вичитати навчальні години в очному режимі.

Читайте також: Для луцьких школярів провели вебінар з IT

Підписуйся на наш канал у Telegram: https://t.me/lutsk0

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром