У Луцьку бійці легендарного «Світязя» зустрілися з ліцеїстами

21 Лютого 2017, 22:56
1738

«Перемоги української зброї», - таку назву має цикл заходів, присвячених українському війську, які цими днями відбувалися у Волинському краєзнавчому музеї.

21 лютого провели завершальний з них, присвячений роті особливого призначення «Світязь», - повідомляє «Волинська правда».

Рота патрульної поліції особливого призначення «Світязь» була створена на Волині ще у червні 2014 року, і вже 14 серпня бійці вирушили у зону АТО. Цей підрозділ брав участь в боях за Іловайськ, а два роки тому, у січні 2015 року, рота особливого призначення «Світязь» обороняла місто Вуглегірськ Донецької області. Як раз тоді йшли запеклі бої на Дебельцевському плацдармі, і нечисельний підрозділ упродовж трьох днів давав відсіч силам противника.

Про ці події бійці роти «Світязь» розповіли запрошеним на зустріч бійцям та вихованцям Волинського обласного ліцею із посиленою військово-фізичною підготовкою.

У рамках заходу співробітник Волинського краєзнавчого музею кандидат історичних наук Богдан Зек розповів про найбільш відомі у вітчизняній військовій історії перемоги українського війська, починаючи від княжих часів і до сучасності.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром