Як учні школи №26 навчаються дистанційно під час карантину

27 Березня 2020, 17:39
Роман Миронюк 8186
Роман Миронюк

Учень Луцького НВК № 26 Роман Миронюк розповів, як у їхній школі організоване дистанційне навчання.

Про це йдеться в групі Young Media Group – медійний онлайн-проєкт гуртка «Юний журналіст» ПУМа.

Керівниця гуртка Марія Пилипчук дізналася у вихованця гуртка «Юний журналіст», як хлопець навчається вдома дистанційно.

Розкажи, як у вашій школі організоване дистанційне навчання?

– У нас створили віртуальний клас на платформі Google для дистанційного навчання. Там є завдання з математики, зарубіжної літератури, хімії у вигляді відеоуроків, презентацій, тестів. З фізики нам роздали плани тем і вправ, які ми виконуємо з підручника. Завдання з англійської мови вчителька нам дає у вайбері. Виконані домашні завдання з англійської мови ми теж надсилаємо їй сюди ж, у вайбер. Як я навчаюся? Я читаю підручники, дивлюся відео і презентації, виконую завдання письмово в зошитах, консультуюся у вчителів, коли потрібно, зв’язуюся з однокласниками, щось обговорюємо.

Марія Пилипчук
Марія Пилипчук

Які предмети ви вивчаєте дистанційно?

– Усі предмети охоплені дистанційно, навіть фізкультура. Вчитель надіслав нам відео з вправами на зарядку, які потрібно робити вранці.

Чи цікаво тобі так навчатися?

– Так, в нашій школі всі уроки цікаві, як би дивно це не звучало. Найцікавіші для мене – це зарубіжна література й англійська мова.

А тобі потрібна допомога батьків чи репетиторів для навчання?

– Допомоги батьків у навчанні я не потребую. Користуюся додатковими джерелами: словниками, збірниками, довідниками. Окрім того, займаюся математикою, щоб підтримувати свої знання з цього предмета і не забути вивченого.

Як вчителі оцінюють ваше навчання? Чи переймаєшся ти про підсумкове річне оцінювання?

– Фактично, лише англійська мова оцінюється вчителем відразу, а от завдання з інших предметів ми виконуємо в робочих зошитах, які ще маємо принести вчителям в школу на перевірку. Про підсумкове оцінювання я не дуже переймаюся, бо я старанно навчаюся. Сподіваюся, вчителі виставлять підсумкові бали по моїм поточним оцінкам.

Наскільки комфортно тобі навчатися вдома?

– Вдома добре, бо можна зробити перерву на чай, читання. Можна полежати, подивитися кіно, послухати музику… Ніхто вже не скаржиться, що не виспався. Водночас важче налаштуватися на навчання, бо домашня атмосфера все-таки розслабляє. В якийсь момент стає нудно, і ти вже думаєш, чим би зайнятися. Коли ти в школі, то найчастіше живеш в дуже активному режимі, весь час поспішаєш, інколи не встигаєш все зробити. Зараз життя дуже сповільнилося, але уроки потрібно робити.

А все-таки, де тобі краще навчатися – вдома чи в школі?

– На мою думку, вчитися в школі, в класі разом з іншими учнями, за партою набагато краще. Сумую за однокласниками. Хоча ми спілкуємося по телефону, у соцмережах, але це не заміняє живої розмови. Та головне, в чому я переконався за короткий час дистанційного навчання, – в школі є вчителі, і сприймати інформацію від вчителя набагато легше. Чесно, дуже скучаю за шкільною атмосферою і… булочками з їдальні.

Читайте також: Навчальний рік, вступ та ЗНО: все, що потрібно знати про зміни в освіті

 

Читайте нас у Telegram. Підписуйся на наш канал: https://t.me/lutsk0

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром