Баїв: відновили розслідування самогубств школярок

21 Лютого 2017, 20:02
2625

Досудове розслідування проваджень щодо самогубства двох школярок в селі Баїв Волинської області, яке трапилося в жовтні 2015 року, відновили.

Про це стало відомо під час брифінгу правоохоронців з приводу діяльності спільнот у соцмережах, які спонукають підлітків до суїциду, 21 лютого, - пише ІА Волинські Новини.

Начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури Волинської області Сергій Самчук повідомив, що протягом 2015-2016 років на Волині було 9 випадків суїциду і 16 випадків спроб суїциду неповнолітніми. З його слів, під час досудових розслідувань встановили, що основні причини таких вчинків дітей - соціально-побутові негаразди, проблеми в сім’ї, проблеми у спілкуванні з однолітками. У 4 випадках в ході досудових розслідувань таких причин не встановили.

Два з них – самогубство школярок в селі Баїв, де достовірних причин самогубства не встановили. Як відомо, журналісти з проекту «Українські сенсації» знайшли зв’язок цих подій з «групами смерті». Мовляв, одна з дівчат незадовго до самогубства зізналася, що захопилася книгою, яка могла її спонукати до такого вчинку і була учасницею депресивних груп у соцмережах.

«На даний час в цих кримінальних провадженнях відновлено досудове розслідування, ретельно вивчимо причини, що спонукало дівчат до таких дій», - повідомив він.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром