Режим надзвичайної ситуації: що варто знати

27 Березня 2020, 11:55
Режим надзвичайної ситуації: що варто знати 3559
Режим надзвичайної ситуації: що варто знати

По всій Україні 25 березня ввели надзвичайну ситуацію і продовжили карантин ще на 30 днів.

Регіональний центр безоплатної правової допомоги інформує громадян, що ж означає введення надзвичайної ситуації.

Надзвичайна ситуація – це обстановка, яка характеризується порушенням нормальних умов життєдіяльності населення, що наразі спричинена епідемією коронавірусу, що призвела до виникнення загрози життю або здоров’ю населення, великої кількості постраждалих та завдання значних матеріальних збитків.

Під час надзвичайної ситуації місцеві органи самоврядування мають вжити спеціальні обмежувальні протиепідемічні заходи. Органи виконавчої влади можуть залучати підприємства, установи та організації до заходів з локалізації та ліквідації епідемії. Використовувати транспортні засоби, будівлі, обладнання, інше майно підприємств, необхідне для боротьби з епідемією. Також вони мають повноваження установлювати особливий режим в’їзду та виїзду громадян на територію карантину і встановлювати контрольно-пропускні пункти.

Під час надзвичайної ситуації посилено контролюють якість та умови виробництва і реалізації продуктів харчування, режим обробки та якість питної води.

Види й тривалість протиепідемічних заходів залежить від особливостей перебігу інфекційної хвороби, стану епідемічної ситуації та обставин, що на неї впливають.

Читайте такожКарантин у Луцьку: чим зайнятися, не виходячи з дому






 

Підписуйся на наш канал у Telegram: https://t.me/lutsk0

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024